• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excell koşullu biçimlendirme yardım

Excel Vers. ve Dili
office2010
Merhabalar arkadaşlar bir konuda takıldım da yardımınızı isteyecektim.

bir dosyam var bu dosyadaki müşterilerin kodlarına göre renklendirme yapmak istiyorum mesela a sütünunda müşteri cari kodları var
örnek:
120.01.001
120.01.002
...
120.34.034
120.34.035

gibi bu kişilerin ortasındaki 01 ve 34 illerin plaka kodları oluyor. bu plaka kodlarına göre otomatik renklendirmek istiyorum. mesela 120.01 le başlayanlar sarı 120.34 le başlayanları kırmızı 120.57 ile başlayanları mavi yapmak istiyorum bununla ilgili kafam çalışmadı formülü yazmaya kocaman listede tek tek koşullu biçimlendirme yapıyorum. bununlar ilgili bir formül yardımı yapabilecek olan var mıdır acaba ?

Merhaba.

Alanın tümü seçiliyken (verilerin 1'inci satırdan başladığını düşünürsek);
koşullu biçimlendime->formül kullan-> formül kısmına aşağıdaki formülü uygulayın ve renk olarak SARIyı belirleyin.
Yeni koşullar ekleyerek, tüm renk seçenekleri için bu işlemi tekrarlayıp farklı renkler seçerek işlemi tamamlayın.
.
Kod:
=SOLDAN($A[B][COLOR="blue"]1[/COLOR][/B];6)="120.[COLOR="Red"][B]01[/B][/COLOR]"

misal dosyam bu D sütunundakileri bahsettiğim gibi komple plakalara ayırarak renkledirme yapmak istiyorum otomatik olarak bir formül yazıcam bütün sütunu otomatik olarak renklemek istiyorum. Dosyayı ekte yolladım.

örnek:
120.01.001
120.01.002

...
120.34.034
120.34.035

....
120.57.047

gibi bu kişilerin ortasındaki 01 ve 34 illerin plaka kodları oluyor. bu plaka kodlarına göre otomatik renklendirmek istiyorum. mesela 120.01 le başlayanlar sarı 120.34 le başlayanları kırmızı 120.57 ile başlayanları mavi yapmak istiyorum bununla ilgili kafam çalışmadı formülü yazmaya kocaman listede tek tek koşullu biçimlendirme yapıyorum. bununlar ilgili bir formül yardımı yapabilecek olan var mıdır acaba ?

https://drive.google.com/open?id=0B6BD3lzv0Lh5SE41S055NkYya0E

çok teşekkürler tek tek ekleyerek çoğaltıcam bunu. dediğiniz gibi her ile farklı renk değil de tüm illeri 4 renge bölmem gerekiyor.
Kod:
=SOLDAN($D1;6)="120.48"

bu formülü arka arkaya ekleyerek çoğaltmam mümkünmüdür sizce peki ? 81 ili yazsam satır alır mı :) ya da olabilirmi böyle birşey sizce :)

selam,

buyurun size bir örnek...
link : http://s4.dosya.tc/server2/vxhdwv/Bicim.xlsx.html

MOD fonksiyonu ile 10 renk üzerinden ve aralarda NOKTA olması durumuna göre yapıldı. MOD fonksiyonu ile renk adedini istediğiniz kadar arttırabilir/azaltabilirsiniz. Kendiniz uyarlarsınız.

NOT :
sizden örnek dosya maalesef yok.
Bazı noktalar gerçeği yansıtan örneğe göre önemli.
örneğin baştaki ifade hep 3 hane midir? ya da hep 120 midir. Sayı mıdır metin midir? Plakadan hemen önce hep NOKTA mı gelir, başka işaretler de gelir mi? Kaç farklı renklendirme kullanılacak. .... vs.

Merhaba.

Hesap kodlarının olduğu alanı seçin, alan seçiliyken;
koşullu biçimlendirme -> formül kullan kısmına aşağıdaki formülü uygulayın.
Bu işlemi 4 renk için dört kez tekrarlayıp sondaki 1 sayısını 2, 3 ve 4 olarak değiştirip,
herbiri için farklı renk belirleyin.
.
Kod:
=MOD(TAMSAYI(PARÇAAL($A1;5;2)/5);4)+1=[B][COLOR="Red"]1[/COLOR][/B]

Geri