• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excell de Portföy Takip Dosyası

Sevgili arkadaşlar. Kendimce hisse alıp satıyorum. Bunu takip edebilmek ve kar zarar durumunu kontrol edebilmek için bir tablo oluşturdum excel de ama bazı konularda içinden çıkamadım.
Tabloyu ekledim. İçine de problemleri yazmaya çalıştım.
Yazdığım sorunlar ve daha iyi hale getirmek için yardımınıza ihtiyacım var.

Şimdi den teşekkür ederim.

Sorun şu
alım ve satımları aşağıya yazdıkça
kar-zarar durumu otomatik toplansın, genel toplama yansıtılsın ve hisseden arta kalan nakit param devamlı son yaptığım işleme göre otomatik hesaplansın istiyorum ama yapamadım.

Ekli dosyalar

teşekkür ederim yardımların için
sözünü ettiğin yeşil-kırımızı yanma durumunu göremedim. daha önce benim kayıt ettiğim şekilde zarar da karda görünse hepsi mavi yazılıyor.
ayrıca, hisse senedi satış kısmında satş fiyatını yani kar miktarını arttırınca kasadaki nakit miktarı düşüyor. Oysaki onun bu işlemle düşmemesi gerekmiyor mu.
kafam karşıtı yahu ne neydi bir birine girdi doğrusu.

teşekkür ederim yardımların için
sözünü ettiğin yeşil-kırımızı yanma durumunu göremedim. daha önce benim kayıt ettiğim şekilde zarar da karda görünse hepsi mavi yazılıyor.
ayrıca, hisse senedi satış kısmında satş fiyatını yani kar miktarını arttırınca kasadaki nakit miktarı düşüyor. Oysaki onun bu işlemle düşmemesi gerekmiyor mu.
kafam karşıtı yahu ne neydi bir birine girdi doğrusu.

Kasa satırının en sağında KAR ZARAR diye yazılı bir hücre var, bunun altrengi değişiyor.

Üst kısımdaki hesaplar global kar ve zararı hesaplıyor. Kasa sadece aldığınız hissede düşüyor.
Diğer düşme nedeni zararına satış.

Biraz dinlenin:)

o sorunu şimdi hallettim. Kasadaki nakit kısmında,
sermaye - hisse alım tutarlarını çıkardığımızda her alımdan sonra kasadaki nakit kısmı düşüyor buraya kadar tamam. Bu şekilde değiştirdim.
Bu durumda şu önüme çıkıyor, satış yaptığımda para yeni hisse alımına kadar nakit pozisyonunda olacağına göre satış yaptığımda da buraya + olarak ilave olması gerekiyor ama olmuyor.
burda başka bir formül gerek sanki

olmadı maalesef. yardımların için teşekkür ederim. bir sıkıntı var. gerektiğinden fazla kar ekliyor, nakit kasayı oturtamadım vs. mevcut elimdeki portföyü buraya uyguladığımda 70-80 tl gibi bir fark çıkıyor. Nerden kaynaklandığını bulamadım.
elinde buna benzer tablosu olan varsa gönderebilirse sevinirim.

olmadı maalesef. yardımların için teşekkür ederim. bir sıkıntı var. gerektiğinden fazla kar ekliyor, nakit kasayı oturtamadım vs. mevcut elimdeki portföyü buraya uyguladığımda 70-80 tl gibi bir fark çıkıyor. Nerden kaynaklandığını bulamadım.
elinde buna benzer tablosu olan varsa gönderebilirse sevinirim.

O farkın kaynağı, tek bir hisseden alış veya satış yapsanız da , tablonuz doğası icabı duran hisselerin alım satım komisyonlarını da çıkarmadığından.

sevgili cems sizi yordum farkındayım ancak ortada bir karışıklık var.
bakmanız için şimdi güncel portföyümü ekleyeceğim. bur da biraz önce sizinle üzerinde çalıştığımız tablo ile daha önceden kullandığım, kalan nakit kısmını hisseyi sattıktan sonra elle hesaplayıp yazdığım tabloyu göreceksiniz. sayfa 1 deki eski tablonun alt kısmı komisyonlu olan kısımdır. burda ki rakamlarla yeni yaptığımız tablonun rakamlarını bağdaştıramıyorum.

her ikisini görürseniz belki problemin ne olduğunu anlarsınız. Belkide komisyon oranlarını yanlış hesaplattım.

şifreyi özelinize gönderiyorum.

Ekli dosyalar

Sayın gezgin3458

İnsan burada ş ve iletişim dünyasını yaşadıkça dinleniyor.

Dosyanıza biraz zaman tanırsanız elimdeki yoğunluğu bitirip daha rahat bakmak istiyorum

Pm den şifreniz gelmedi

abi acelesi yok. sen kendini sıkıştırma. müsait olunca bakarsınız. hali hazırda iyi kötü yapıyorum zaten. maksat biraz daha pratik biraz da standart olsun.

Geri