• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel'in sınırları ya da farklı çözümler

Hakan ERDOST

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe (Ev)
Excel 2013 Türkçe (Okul)
Herkese merhaba Excel'de bu mümkün mü değil mi bilmiyorum, ama hazırladığım bir çalışma için veli toplantı tutanağı arşivi oluşturdum. Buraya UserForm23 ile kayıt yapabiliyorum, yaptığım kaydı arşivden Combobox ile çağırıyorum buraya kadar sorun yok ancak tutanağı değiştirip tutanak oluştur dediğim sayfada textboxlardaki bir hayli uzun verileri bu tutanağa sorunsuz aktarmanın bir yolunu bulamadım.Dosya ekte... Umarım excel içinde bir çözümü vardır.
Denen fikirler;
1-Birleştirilmiş hücrelerde satır yüksekliği sınırı olduğundan bu bir çözüm olmadı,
2-Hücreleri manuel birleştirip buraya formdan veri aktarımında da bazen hücre büyük bazen de küçük kalıyor,
Dosya ekte...

Ekli dosyalar

excel haricinde istediğiniz formları access veri tabanında hazırlayıp, rapor sayfası kullanmak olabilir mi?

excel haricinde istediğiniz formları access veri tabanında hazırlayıp, rapor sayfası kullanmak olabilir mi?

%80-90 bitmiş bir çalışma :) Accsess'e dönmek mümkün değil artık, çok bildiğim bir program da değil...

VTT sayfasını tekbir çalışma sayfası yapmak yerine,
KAPAK, TOPLANTI TUTANAĞI, ALINAN KARARLAR ve İMZA LİSTESİ olmak üzere 4 sayfaya bölseniz ve herbir sayfada yazdırma alanı belirleseniz çözüm olabilir mi?

İLAVE: yukarıdaki dediğimi yaptıktan sonra, TOPLANTI TUTANAĞI sayfasındaki veri içinde geçen VBCRLF adedince SPLİT ile bunları satıra teker teker çekersiniz. Satır sayısına ve yükseklik hesabına göre yazdırma alanları belirlersiniz?
attachment.php

Ekli dosyalar

• dizi.JPG
    dizi.JPG
    140.1 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:
VTT sayfasını tekbir çalışma sayfası yapmak yerine,
KAPAK, TOPLANTI TUTANAĞI, ALINAN KARARLAR ve İMZA LİSTESİ olmak üzere 4 sayfaya bölseniz ve herbir sayfada yazdırma alanı belirleseniz çözüm olabilir mi?

İLAVE: yukarıdaki dediğimi yaptıktan sonra, TOPLANTI TUTANAĞI sayfasındaki veri içinde geçen VBCRLF adedince SPLİT ile bunları satıra teker teker çekersiniz. Satır sayısına ve yükseklik hesabına göre yazdırma alanları belirlersiniz?
attachment.php
sayın systran öncelikle ilgi ve fikirler teşekkürler. Bu dört sayfayı yine birleştirmemiz gerekecek ama.. o zaman yine aynı sıkıntıyı yaşayamayacak mıyız? Küçük bir örnek verseniz..

ben çıktı alacağınızı düşünerek bunu söylemiştim.
bu sayfaların tek tek çıktısını alınca dört sayfayı birleştirmeye gerek kalmayacaktır.

ben çıktı alacağınızı düşünerek bunu söylemiştim.
bu sayfaların tek tek çıktısını alınca dört sayfayı birleştirmeye gerek kalmayacaktır.

Sayın systran Milli Eğitim'de bazı şeyler şekilden oluşuyor maalesef.Buna da mevzuat deniyor.

Geri