arkadaslar, forumda arama yaptım forumdan buldugum kodları asagida veriyorum. bu konu islenmiş ancak ben çözemedim.
dosyayı kapatmak için sayfa ustundeki X dugmesine tıkladıgımda excel sayfama koydugum butona yonlendirme mesajı alıyorum. bu noktada istedigim islem tamamdır.
sonra dosyayı kapatmak için sayfaya koydugum butona tıkladıgımda aynı mesajboxı yine alıyorum.
sayfaya koydugum kapatma butonuna basıldıgında sayfayı kaydetmeden sayfayı kapasın. sayfanın üstünde bulunan X kapat düğmesine basarak çıkış olmasın.
yardımcı olurmusunuz? nerede eksik veya hata var?
thisworkbook kod alanınaki kodlar:
dosyayı kapatmak için sayfa ustundeki X dugmesine tıkladıgımda excel sayfama koydugum butona yonlendirme mesajı alıyorum. bu noktada istedigim islem tamamdır.
sonra dosyayı kapatmak için sayfaya koydugum butona tıkladıgımda aynı mesajboxı yine alıyorum.
sayfaya koydugum kapatma butonuna basıldıgında sayfayı kaydetmeden sayfayı kapasın. sayfanın üstünde bulunan X kapat düğmesine basarak çıkış olmasın.
yardımcı olurmusunuz? nerede eksik veya hata var?
thisworkbook kod alanınaki kodlar:
butona atadıgım moduldeki kod:Option Explicit
Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
If KONTROL = False Then
Cancel = True
MsgBox "X (Çıkış) düğmesi pasif durumdadır. Lütfen sayfa üzerindeki çıkış düğmesini kullanın.", vbExclamation, "Dikkat !"
End If
End Sub
modul 1 e yazdıgım kod:Sub kapat()
Application.DisplayAlerts = True
ActiveWorkbook.Close
End Sub
Option Explicit
Public KONTROL As Boolean