Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Excel'e yüklenen resim üzerinde dolaşan mouse'un bulunduğu yer
Merhaba Arkadaşlar,
Excel'e yüklenen resim üzerinde dolaşan mouse'un bulunduğu yer tespit edilebilir mi?
Örneğin dilsiz Türkiye haritası üzerinde dolaşan mouse'un üzerinde bulunduğu il tespit edilebilir mi?
Saygılarımla
Sayın Necdet Hocam,
Harika bir çalışma, tekrar teşekkür ederim. Acaba ölçeklendirmek mümkün müdür? (Boyutunun %70 i gibi).
Ayrıca o resmi sayfaya nasıl yapıştırdınız? Özel bir yöntemi mi var?
Saygılarımla
Merhaba Tevfik_Kursun,
Zamanında baya uğraşmıştım. Tüm haritayı kendim çizdim.
Bir Türkiye haritasını excelde arka plan olarak ekledim ve Şekiller menüsünden tek tek çizdim.
Gördüğünüz dosyada tüm şekiller gruplandırıldı o yüzden siz tek bir harita gibi görüyorsunuz.
Boyutlandırma ile hiç uğraşmadım, aklıma da gelmedi, çünkü benim projemde herhangi bir ile tıklanma ve o il ilgili verileri getirme durumu vardı.
Arkadaşlarımın Türkiye çapında projeleri vardı, her arkadaşın hangi ilde projeleri olduğunu kişiye göre illeri renklendirme yapmıştım, Coğrafi bölge olarak ta renklendirme vs yapmıştım.
Güzel bir çalışma idi , belki emekli olduğum kurumda arkadaşlar kullanıyorlardır diye düşünemiyorum, çünkü kimsenin VBA ili ilgili bilgisi yoktu
Sayın Necdet Hocam,
Muhteşem, tekrar teşekkür ederim. Arka plan olabileceğini hiç düşünmemiştim. Boyutlandırmayı yaptım. Çok kullanışlı oldu. Umarım düşündüklerimi de ekleyebilirim.
Saygılarımla
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.