• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excele yazdır buton koymak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ocaku08
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
office 2003
Arkadaşlar rizden bir ricam var. Ben excel fazla bilgim yok. Ancak ekte gönderdiğim excelde 3 ayrı sayfada matbu hazırladım. Bunları yazdırmak için giriş sayfasına 3 tane yazdır butonu koymak istiyorum. Sayfaları yazdırmak için o sayfaya gitmek istemiyorum. Sadece bir sayfayı kullanmak istiyorum. Bu konuda bana yardımcı olacak üstadlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

merhaba

makro yerine, yazılacak 3 sayfayı seçip yazdır deseniz olmaz mı?
tek atışta 3 kuşu birden vurabilirsiniz.

3 sefer ayrı ayrı yazdırmam gerekiyor. Eki incelerseniz. Yazdıracağım sayfların boyutu farklı ö yüzden.

3 sefer ayrı ayrı yazdırmam gerekiyor. Eki incelerseniz. Yazdıracağım sayfların boyutu farklı ö yüzden.

merhaba
her sayfanın yazdırma alanını belirledikten sonra hepsini 1 defada yazdırabilirsiniz.
önerdiğim yöntemi denediniz ve olmadığı için mi bu mesajı yazdınız? yoksa zaten olmaz diye mi düşündünüz?

her sayfanın yazdırma alanı belli. Sayfayı yazdırmak için o sayfayı açıp yazdır demem gerekiyor. Ben bu sayfaya sadece giriş sayfasına toplamak, tek bir yerden yazdırmak istiyordum. Yani yazdırmayı kısaltmak istiyordum.

O zaman sorunuz şu mu?

"Üç ayrı sayfadaki verileri tek sayfaya nasıl yazdırırım?"

Öyle değil. Yazdır butonun giriş sayfasına koymak istiyorum. 3 tane ayrı sayfayı ayrı ayrı yazdırmak istiyorum. Ekte göndermiş olduğum excelde 4 tane çalışma sayfası var. Her sayfada olan yazdır butonlarını sadece giriş sayfasına koymak istiyorum. Yazdırmak için diğer çalışma sayfalarını açmak istemiyorum.

Merhaba,

Kod:
Sub İz()
Sheets("P.İZİ").PrintOut
End Sub

Sub Ön()
Sheets("AD FİŞİ ÖN").PrintOut
End Sub

Sub Arka()
Sheets("AD FİŞİ ARKA").PrintOut
End Sub

İstediğiniz bu mu?

.

Dosyanız ektedir.:cool:

Ekli dosyalar

merhaba

ilk mesajımda önerdiğim yöntemin makro kodu alternatif olsun.
tek tek yazdıracaksanız arkadaşlar zaten kodu vermişler.

Kod:
Sub üçünübirdenyaz()
Sheets(Array("P.İZİ", "AD FİŞİ ÖN", "AD FİŞİ ARKA")).PrintOut
End Sub

Teşekkürler arkadaşlar. Sonunda beni anladınız. Emeğinize sağlık..

Private Sub YAZDIR_Click()
Worksheets("BELGE").PrintOut Copies:=1
'Buradaki ("BELGE") yazdırılacak sayfa adını belirtmektedir
'Copies:=1 sayfanın 1 kopyasının alınacağını belirtmektadir bu değeri 2 yaparsak sayfanın iki kopyasını yazdırır
End Sub
'yazdır isimli butona yazdır komutunun atanması

Geri