• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel'e yapıştırılan "-" ler tarihe dönüşüyor.

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhabalar,

biliyorum bir çok bununla ilgili mesaj var arama yapın diyeceksiniz , aradım fakat hiçbir konuda bulamadım. Hepsinde hücre biçimlendirmeden Metin seçin cevabı verilmiş.

Bir web sayfasından kopyalama yapıyorum. Futbolla ilgili istatistiksel olarak birşeyler yazacağım bunun için skorlarda tablonun içinde yer alıyor ve bunu yapıştırıyorum tarih olarak çıkıyor örn. 1-1, 2-1, 3-1, 4-1 gibi rakamlar. Bunlar 01.Oca , 03.Mart gibi görünüyor.

Hücreleri seçip boş sayfada Metin olarak belirleyip bu verileri elle girersek 1-1 gibi o zaman problem yok ama tüm hürceleri metin olarak seçip daha sonra bir web sayfasından yapıştırma yaparsam yine aynı probleme rastlıyorum. Bunun çözümü yokmu acaba.

Merhaba,
Hücreleri seçin, metin olarak biçimlendirin ve kopyaladığınız metni Özel Yapıştır>Metin seöeneğinden yapıştırın.

Özel yapıştır olarak yaparsam
sadece 1 satıra yapıştırıyor içeriği, mesela 10 sütünluk bir veri giriyorsam bunları normal kopyalayınca 10 sutun şeklinde yapıştırırken problem olmuyor fakat tarih problemi çıkıyor.
özel yapıştır - metin olarak yaparsam 10 sütünu 1 sütüna yerleştiriyor hepsi yan yana görünüyor yani.

edit:
bu yoldan yola çıkarak, önce verileri worde yapıştırdım.. 10 sutunluk verinin 9 sütunu normal olarak excele yapıştırdım. Problem olaran sütun satırını ayrıca tekrar kopyaladım ve özel yapıştırdan metin olarak yapıştırdım, ilk etapta toplu olarak yapıştırınca tek bir sütuna yapıştırıyordu.

Geri