• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel'e E-posta Kullanıcı Adı ve Şifre ile Giriş

Excel Vers. ve Dili
MS Excel 2019 64 bit Türkçe
Arkadaşlar günaydın. Sorum şu olacak; bir excel dosyasına giriş yaparken şirket mail adresi ve şifre ile giriş yapmak istiyorum. Eğer mümkünse giriş yaparken mail server'ına bağlanıp kullanıcı adı ve şifreyi doğrulayacak ve exceli açacak bir makroya ihtiyacım var.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Merhaba;
serverden doğrulama işleminden vazgeçip "Kullanıcı adı ve şifresini makro içerisinde belirleyebilirim" derseniz bir fikir benden
İnceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

muygun, çok teşekkürler desteğin için. Hazırladığım excel dosyasını istediğim takdirde şifresini değiştirmek yada kullanıcıyı tamamen silmek için istedim. Şu an mail göndererek başardım bunu. Eğer mail gidiyorsa excel dosyayı açıyor. Bu mail belasından kurtulabilir miyim acaba diye sormuştum! Yine de teşekkürler.

Yani 17 civarında mühendis var şirkette. Herkesin elinde olacak bu excel. Bu firmadan ayrıldıklarında kullanıcı adları silindiği için excel dosyasına erişemeyecek. Amacım bu. Çok teşekkürler.

Merak ettiğim esas konu bu mümkün müdür? Yardım lütfen.

Merhaba;
Bunun için aşağıda açıklayacağım yöntemler uygulanabilir.

1-Her gün yada her hafta veya her ay veya yıllık şifre belirlersiniz dosya bu şifre doğru ise açılır.
Tabi şifreleri her gün yada her hafta veya her ay veya yıllık kullanıcıya ulaştırmanız gerekir.
Bu işlem bilgisayarın tarihine entegre edileceği için Bilgisayarın tarihini şifrenin geçerli olduğu haftaya yada tarihe çektiğinde dosya açılacaktır.

2-Yada ilk önerdiğiniz yöntem ile serverden doğrulama işlemi yapılırsa sonuç daha net olur. (benim bunu uygulama şansım yok)

Gibi...
İyi çalışmalar.

Çok teşekkürler. Cevap yazmanız bile benim için yeterli çok teşekkürler. Ben biraz uçuyorum galiba. :))

Şimdilik belli bir maile posta göndererek sağlıyorum şifre olayını. Tek sorunu hergün 30 adet mail siliyorum. :)

Geri