• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelden vba ile access veri tabanına aktarılan verinin userform içindeki list view de sıralı gelmemesi...

Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Excelden userform aracılığıyla access veri tablosuna aktardığım veriyi sıralı halde göremiyorum list view de. Aslında kayıt yapınca sıra no denen baştaki id no gibi sıralı otomatik accessin verdiği bir numara var o numaraya göre sıralama yapıyor tabloda ve listviewde de aynı sırada gösteriyor ama userformda belli kriterlere göre filtreleme yaptırdığımda sıralı gelmiyor girilmiş veriler. Nasıl çözebilirim acaba bu sorunu. Ben istiyorum ki sıra no küçükten büyüğe sıralı şekilde listviewe gelsin filtrelediğimde de tüm verilerim. Acil yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler...Screenshot_2.jpg

Kimse cevap vermedi burada sorunuma bari ben kendi soruma kendim cevap vereyim...

Private Sub goster2()
Dim yol As String, dosya As String
Dim baglan As New ADODB.Connection, ks As New ADODB.Recordset
yol = ThisWorkbook.Path & "\"
dosya = "PVC.mdb"
Set baglan = New ADODB.Connection
Set ks = New ADODB.Recordset
baglan.Open "provider=microsoft.ace.oledb.12.0;data source=" & yol & dosya & ";"
ks.Open "select * from [Renk] order by [Id] desc;", baglan, adOpenKeyset, adLockReadOnly
ListView2.ListItems.Clear
If ks.RecordCount > 0 Then
ks.MoveFirst
For i = 1 To ks.RecordCount
ListView2.ListItems.Add , , ks(0).Value
ListView2.ListItems(i).SubItems(1) = ks(1).Value
ks.MoveNext
Next i
End If
ks.Close: baglan.Close
Set ks = Nothing: Set baglan = Nothing
End Sub

Kodun koyu olan satırında kırmızı ile işaretli olan "desc" ifadesi eklendiğinde tersten kayıt sıralaması yapıyor...

Geri