• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excelden txt ye kayıt

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2003
ekte açıklamaya çalıştım. excel tablo satırlarında ki verileri sutun olara txt dosyasına kaydedecek. her sutun için farklı bir txt dosyası oluşturcak. şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...

Ekli dosyalar

Merhaba,

Yanlış anlamadıysam ekteki gibidir.

İyi Çalışmalar.

Ekli dosyalar

Harikasın :) teşekkür ederim sağol. Dosyanın kayıt yerini nasıl değiştiririm. Bir de nesne sayısını artıkmak için ne yaparım. örnek olduğu için kısa yazmıştım. Tekrardan sağol arkadaşım

dosyanın kayıt yerini değiştirmen için aşağıda kırmızı ile belirtilen satırı isteğine göre düzenlemelisin.
Her makro için yapmalısın..

Open ThisWorkbook.Path & "\CAM.log" For Append As #1

Nesneyi çoğaltmak için ise;Makro sayısını nesne kadar kopyalamalı ve bu nesnelerin alacağı değerlerin exceldeki hücre adreslerini belirtmen gerekiyor..

Hücre adresleri
gibi kodların içinde yer almaktadır.
Kolay gelsin..

üstadım satır ve sutün ekledim sıkıntı yok. ama ben "d" de "a" klasörüne kaydetmeyi beceremedim.:) bi sorunum daha var. kaydet butonuna kaç defa tıklarsam o kadar satır ekliyor üzerine ; (ÖRN 3 TIKLAMA)
ELMA
1
2
3
ELMA
1
2
3
ELMA
1
2
3

txt dosyası bu hale dönüşüyor. eski değerleri yenileriyle değiştirmesi mümkün mü ? ilgi ve alakana teşekkürler.inan çok işime yaradı sağol

dosyanın son halini eklerseniz ilgilenip geri dönebilirim.
Veya aşağıda bahsettiklerimi deneyin.

Dosyanın d:\ altında a isimli bir klasöre kopyalanması için kodlardaki;

Open ThisWorkbook.Path & "\ELMA.log" For Append As #1

kısmını;

Open "d:\a\ELMA.log" For Append As #1

olarak değiştirin.

Not1: (İlk önce D içerisine a isimli bir klasör oluşturun.)

Dosyanın sürekli güncellenmesi için her makronun başına aşağıdaki kodu ekleyin;

Kill "d:\a\ELMA.log"

Not2: (yukarıdaki kodu hangi makroya ekleyecekseniz o makronun dosya ismini tanımlayınız.)
Örn. Elma makrosu için "ELMA.log"
Dolap makrosu için "DOLAP.log"

Ayrıca ilk önce hazırladığınız txt dosyalarından bir tane klasöre ekleyiniz.

İyi Çalışmalar.

eyvallah ellerinize sağlık. tam anlamıyla işime yaradı . teşekkürler. fazla olmadan kısa bi soru sorma şansımı denemek istiyorum :))

sorum ektedir şimdiden teşekkürler
saygılarımla...

Ekli dosyalar

İlgili kod satırlarının başında aşağıdaki kodları ekleyin..

Print #1, Range("a4") & vbCrLf & "[kilo]=" & Range("b4") & vbCrLf & "[gram]=" & Range("c4") & vbCrLf & "[ortalama]=" & Cells(4, 4).Text & vbCrLf & "[litre]=" & Range("e4") & vbCrLf & "[adet]=" & Range("f4")

Geri