• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelden Excele Dış Veri Al Yöntemi

Excel Vers. ve Dili
excel fonksiyonlar
Forumda emeği geçen herkese merhaba. Arkadaşlar 14 tane dosyam var ve bunların hepsi aynı formatta. Bunların 3.sayfasında E5:Q16 aralıklarında özet bilgiler diyebileceğimiz alanlar mevcut. Bu alanların hepsini tek bir kitapta toplamak istedim. Bunun için sitedeki kapalı dosya uygulamalarını araştırdım. Çözüm var mı var. Ama ben makrolar konusunda yeni olduğum için işin aslı pek beceremedim. Belki dış veri al yöntemi ile birşeyler yapabilirim dedim. Dış veri al +
diğer kaynaklardan + xml serisinden dosya türünü tüm dosyalar olarak seçtim
ve aldım. Şimdi bu noktada iki sorun belirdi. İlk sorun veri almak istediğim kitaptan
hücre aralığı olarak değil ancak tanımlanmış alanları seçebiliyorum. Hepsini alan olarak tanımladım bu sorunu halletttim. İkinci sorun can sıkıcı. Tüm verileri topladığım kitap açıkken ola ki herhangi bir detaya bakmak istediğimde diğer kitapları açamıyorum. Sürekli hata veriyor. Ben de tüm verileri topladığım kitabı kapatıyorum. Detayına bakmak istediğim kitabı açıyorum. Sonra yine tüm vertileri topladığım kitabı açıyorum. Bu pek normal bir durum gibi gözükmüyor. Öğrenmek istediğim iki şey var. 1) Bu sorunu nasıl halledebilirim. 2) Excel dosyasından Excel dosyasına dış veri al yöntemi ile veri almanın başka bir yolu var mıdır ? İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler. :)

Geri