Exceldeki userformdan accessteki veritabanına kayıt yapmak

Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02-07-2025
Merhaba arkadaşlar

Daha önce başka bir konunun altında sorduğum bir soruyu ayrı bir konu olarak açma gereği duydum. Sayın Haluk'un yaptığı bir veritabanı çalışmasını kendime uyarlamaya çalıştım. Ancak kodlarda neyi eksik yapıyorum bilmiyorum,listboxda tanımladığım alanları göremiyorum, makrolar istediğim gibi çalışmıyor. Ekli dosyada yaptığım çalışmayı gönderiyorum. Yardımcı olacak arkadaşlarıma şimdiden ilgileri için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
02-07-2025
Dosyaya ne yaptıysam artık kaydetmiyor :( "tür uyuşmazlığı" hatası veriyor. Allahaşkına neyi eksik yapıyorum ben, yardımcı olacak bir arkadaş var mı?

Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
02-07-2025
Dosyaya ne yaptıysam artık kaydetmiyor :( "tür uyuşmazlığı" hatası veriyor. Allahaşkına neyi eksik yapıyorum ben, yardımcı olacak bir arkadaş var mı?
Arkadaşlar,

dosyanın son hali ekte. Dış veri al ile accesse excelden veri aldım. birincil anahtar için no sütunu koydum ve bu sütunu kodlarda tanıttım. bütün bunları yaptıktan sonraki son durum aşağıdaki gibi:

1- Listboxda liste fiyatından sonraki sütunları göremiyorum (toplam 8 sütun, ben son taneyi göremiyorum)
2- yukarıdaki problem devam ediyor, dosyayı kaydetmeye çalıştığım zaman "tür uyuşmazlığı" hatası veriyor.

Üstatlarım, bu hataları aşmak için ne yapmam gerekiyor? Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin. benim bu şekilde (veritabanı olarak accessi kullanmak) ilk çalışmam olduğu için çok acemilik çekiyorum. umarım fazla başınızı ağrıtmamışımdır. ilginize tekrar teşekkürler.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
02-07-2025
62 bakış, 0 öneri... ümidim kırılıyor artık...

Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
02-07-2025
2.dalyaya gidiyoruz hala bir cevap yok mu? :(