Merhabalar cümleten hayırlı günler dilerim. Php ile yeni tanıştım sayılır. Bir site kuruyorum ve siteye verileri seçtiğim excel dosyasından aktarmak istiyorum.
Bunu başardım excel dosyasını seçip veri tabanına yüklüyorum her yüklemede yeni id varsa kaydettiriyorum aynı idlerde de diğer alanları güncelleştiriyorum. Kodlarıda paylaşacağım belki bi arkadaşa lazım olur ilerde. Fakat benim merak ettiğim bişey var excel dosyasındaki resimleri de bi şekilde mysql veri tabanına kayıt etirebilir miyim ??? İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
<?php
error_reporting(0);
require('reader.php'); //Spreadsheet_Excel_Reader classını bulunduran dosya
$connection = new Spreadsheet_Excel_Reader();
$dosya=@$_FILES['dosya']['name'];
if($dosya){
$uzanti=substr_replace($dosya,"",0,-3);
$isim="renkler";
$yeniisim=$isim.".".$uzanti;
$dosya=$yeniisim;
@move_uploaded_file(@$_FILES['dosya']['tmp_name'], "dosya/".$yeniisim);
}
$connection->read("dosya/".$dosya); //okunacak dosya
echo "<h2> Efendim Yüklediğiniz Dosya ismi ".$dosya." Yüklediğiniz Dosya İçeriği Aşşağıdadır.</h2><hr/>";
print("<table border='1' width='20%'>");
print("<tr><th>id</th><th>Ad</th><th>soyad</th></tr>");
for ($i = 1; $i<$connection->sheets[0]['numRows']; $i++) //satır sayısı kadar çalışacak, ilk satırda başlıklar var
{
echo "<tr>";
for($j=1;$j<=$connection->sheets[0]['numCols'];$j++ ) //her satır için sütunları yazdırıyor
print("<td>".$connection->sheets[0]['cells'][$i+1][$j]."</td>");
echo "</tr>";
//echo $i;
$id=$connection->sheets[0]['cells'][$i+1][1];
$ad=$connection->sheets[0]['cells'][$i+1][2];
$soyad=$connection->sheets[0]['cells'][$i+1][3];
include("connection.php");
$sql=mysql_query("select * from falan where id='$id' ");
$konturol=mysql_num_rows($sql);// veri tabanından alan olarak alıp diziye atar normalde
if($konturol=="1")
{
$sql3=mysql_query("UPDATE falan SET ad='".$ad."' , soyad='".$soyad."' where id='$id' ");
}
if($konturol=="0")
{
echo "eklenen satırlar ".$ad."<br>";
$sql=mysql_query("insert into falan (id,ad,soyad) values('$id','$ad','$soyad')");
}
}
echo "</table>";
?>
Bunu başardım excel dosyasını seçip veri tabanına yüklüyorum her yüklemede yeni id varsa kaydettiriyorum aynı idlerde de diğer alanları güncelleştiriyorum. Kodlarıda paylaşacağım belki bi arkadaşa lazım olur ilerde. Fakat benim merak ettiğim bişey var excel dosyasındaki resimleri de bi şekilde mysql veri tabanına kayıt etirebilir miyim ??? İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
<?php
error_reporting(0);
require('reader.php'); //Spreadsheet_Excel_Reader classını bulunduran dosya
$connection = new Spreadsheet_Excel_Reader();
$dosya=@$_FILES['dosya']['name'];
if($dosya){
$uzanti=substr_replace($dosya,"",0,-3);
$isim="renkler";
$yeniisim=$isim.".".$uzanti;
$dosya=$yeniisim;
@move_uploaded_file(@$_FILES['dosya']['tmp_name'], "dosya/".$yeniisim);
}
$connection->read("dosya/".$dosya); //okunacak dosya
echo "<h2> Efendim Yüklediğiniz Dosya ismi ".$dosya." Yüklediğiniz Dosya İçeriği Aşşağıdadır.</h2><hr/>";
print("<table border='1' width='20%'>");
print("<tr><th>id</th><th>Ad</th><th>soyad</th></tr>");
for ($i = 1; $i<$connection->sheets[0]['numRows']; $i++) //satır sayısı kadar çalışacak, ilk satırda başlıklar var
{
echo "<tr>";
for($j=1;$j<=$connection->sheets[0]['numCols'];$j++ ) //her satır için sütunları yazdırıyor
print("<td>".$connection->sheets[0]['cells'][$i+1][$j]."</td>");
echo "</tr>";
//echo $i;
$id=$connection->sheets[0]['cells'][$i+1][1];
$ad=$connection->sheets[0]['cells'][$i+1][2];
$soyad=$connection->sheets[0]['cells'][$i+1][3];
include("connection.php");
$sql=mysql_query("select * from falan where id='$id' ");
$konturol=mysql_num_rows($sql);// veri tabanından alan olarak alıp diziye atar normalde
if($konturol=="1")
{
$sql3=mysql_query("UPDATE falan SET ad='".$ad."' , soyad='".$soyad."' where id='$id' ");
}
if($konturol=="0")
{
echo "eklenen satırlar ".$ad."<br>";
$sql=mysql_query("insert into falan (id,ad,soyad) values('$id','$ad','$soyad')");
}
}
echo "</table>";
?>