• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel'de yeni sayfa açma

Excel Vers. ve Dili
eXCEL 10
Merhaba Arkadaşlar,

Yaptığım programda "kaydet" tuşuna basınca textbox40'tan alınan veri yeni sekme açılarak bu sekmeye isim olarak veriliyor. Fakat aynı isimden bir sekme daha açılması istediğinde "revizyon 1" , revizyon2,3,4,5 ... diye yeni sekmenin isminin yanına eklenmesini istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Sayın bssleo,
Aşağıdaki kodları kendinize göre uyarlayabilirsiniz:

For Each sayfa In Worksheets
If Sheets(sayfa).Name = textbox40 Then

Sheets.Add After:=Sheets(Sheets.Count)
ActiveSheet.Name = "revizyon" & textbox40.Value

End If
Next

Merhaba,

Sn bedersu,

Önerdiğiniz kodları [ CODE ] tagı içinde foruma eklerseniz daha hoş görünecektir.

Mesaj yazdığınız pencerede "#" şeklinde olan sembole tıkladığınızda bu işlemi yapabilirsiniz.

Teşekkür ederim bedersu,
bir problemle daha karşılaştım,

sayısal verileri hücreden textboxlara taşıyorum, sonra da textbox taki verileri demin bahsettiğim gibi yeni sekme açıp burdaki hücrelere kaydediyorum. Bu veriler
0,0000912314 gibi rakamlar olunca ya da 6,12312413523gibi rakamlar olunca kaydedilen hücrede değer çok yanlış çıkıyor
mesela 0,0000912314 değeri 9,123 10 üzeri artı 6 çıkıo

6,123124135 değeri de 6.123.124.135 şeklinde çıkıyor. Hücrelere tıklayınca "bilimsel" şeklinde biçimlendirildiğini görüyorum, fakat "genel" yapınca da sonuç değişmiyor. Acaba bir fikri olan var mı ?

Sayın Korhan Ayhan,
Uyarınız için teşekkür ederim.Bundan sonra bu şekilde yapmaya dikkat ederim :)

Sayın bssleo,
Aşağıdaki gibi dener misiniz?

Kod:
Range("A2") = TextBox1.Value
Range("A2").NumberFormat = "General"

Teşekkür ederim Sayın bedersu
Kod:
TextBox1 = Replace(TextBox1, ",", ".")
Türkiye'de kullandığımız sistem küsürat girişlerini "virgül" ile yapmamızı isterken, VBA bunu "nokta" olarak kabul ediyor ve bu yüzden böyle karmaşık rakamlar çıkarıyormuş. Onun telafisi için de önce "replace" kodunu ardından Sayın bedersu'nun yazdığı kod ile hücre biçimini "genel" e çevirmek gerekiyor.

Eski sorumla ilgili bir problemle karşılaştım, aynı değeri birkaç kere girdiğim zaman açılan yeni sekmenin "19044 Revizyon 1", bir kez daha 19044 ile işlem yapacağım zaman da "19044 Revizyon 2" yazmasını istiyorum. Ben bir for-next döngüsü yazdım fakat istediğim sonuca ulaşamadım.

Sayın bssleo,
Sayfa ismi ile revizyon arasına bir boşluk konulduğunu farzederek aşağıdaki kodları hazırlamaya çalıştım.Kontrol eder misiniz?

Kod:
For Each sayfa In Worksheets

uzn = Len(TextBox40)

If sayfa.Name = TextBox40 Or Left(sayfa.Name, uzn) = TextBox40 Then
a = a + 1

End If

Next
If a = "" Then GoTo yeni:
Sheets.Add After:=Sheets(Sheets.Count)
ActiveSheet.Name = TextBox40.Value & " revizyon" & a
Exit Sub
yeni: