• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde Yazdırma butonuna kod atama

Excel Vers. ve Dili
office 2010
Elimdeki excel dosyasında 5.sırada başlıklar yer almaktadır.E6 ile M40000 arasındaki hücreler verilerim olacaktır. Benim istediğim bir tane yazdırma butonu oluşturmak ve bu yazdırma butonuna öle bir makro yazılsın ki ben yazdırma alanını belirlemeden E sütunundaki dosya numarası aynı olanların çıktısını otomatik alsın istiyorum.
Örneğin: 10101,10 nolu rakamdan 5 tane ise 5 i 10102,10 rakamdan 3 tane ise 3 ü yazdır tuşuna bastığımda belirtilen aralığı ve aynı rakamdan olanları otomatik seçip yazdıracak.

Ekte belirtilen rakamları da yazdım yardımcı olabilecek arkadaşlara Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Konuyla ilgili yardımcı olabilecek arkadaş yok mu ? En azından ilk 2 dosyanın nasıl yapıldığını söyleye bilecek arkadaş yok mu ve çoğaltmayı nasıl yapacağımı ..

Arkadaşlar ekteki dosyayı biraz daha sadeleştirdim ve renklendirdim anlaşılması için çıktı almadaki zaman kaybını önlemek için yazır butonuna yazılması gereken kod konusunda yardımcı olacak birileri var mı ?? (ACİL) :(

Ekli dosyalar

Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Sub ilk_uc()
Dim sh As Worksheet, sonsat As Long, sat As Long
Dim i As Long, sayi As Integer
Set sh = Sheets("Sayfa2")
sh.Range("B2").AutoFilter
Sheets("Sayfa1").Select
sh.Range("B3:K" & Rows.Count).ClearContents
sonsat = Cells(Rows.Count, "E").End(xlUp).Row
sat = 3
Application.ScreenUpdating = False
For i = 6 To sonsat
    sayi = Left(Int(Cells(i, "E").Value), 3)
    sh.Range("B" & sat).Value = sayi
    Range("E" & i & ":M" & i).Copy sh.Range("C" & sat)
    sat = sat + 1
Next i
sh.Range("B3:K" & Rows.Count).Sort sh.Range("B3")
Application.ScreenUpdating = True
sonsat = sh.Cells(Rows.Count, "C").End(xlUp).Row
sh.Range("B3:K" & sonsat).Sort sh.Range("B3")
sh.PageSetup.PrintArea = "Sayfa2!$C$2:$K" & sonsat
For i = 3 To sonsat
    If WorksheetFunction.CountIf(sh.Range("B3:B" & i), sh.Cells(i, "B").Value) = 1 Then
        sh.Range("B2").AutoFilter field:=1, Criteria1:=sh.Cells(i, "B").Value
        sh.PrintOut
    End If
Next i
sh.PageSetup.PrintArea = ""
MsgBox "Veriler Yazdırıldı." & vbLf & "evrengizlen@hotmail.com"
End Sub

Ekli dosyalar

Hocam;

Çıktı alıyor ama Hepsini Tek A4 te benim istediğim buradaki farklı rakamlardaki dosya numaralarını farklı personele vereceğimden örneğin 10101,10 nolu dosya bir A4 te işte A personeline 10102,10 bir A4 te B personeline gibi devam edecek şeklinde olmasını istemiştim çıktıların yani her farklı dosya numarasının bir öncekinden bağımsız başka A4 te çıkması. Bu şekilde olma imkanı varsa daha güzel olur amaç tek tek uğraşmamak :( şimdiden teşekkür ederim.

Dosya içerisinde elimde bulunan dosya aralıklarını yazmıştım o aralıktaki aynı olanlar bir A4 te çıkacak (dosyanın içini ben tekrar düzenledim yapmak istediğimi tam olarak anlatamadım sanırım) :( hocam tekrar bakar mısınız??

Ekli dosyalar

Hocam;

Çıktı alıyor ama Hepsini Tek A4 te benim istediğim buradaki farklı rakamlardaki dosya numaralarını farklı personele vereceğimden örneğin 10101,10 nolu dosya bir A4 te işte A personeline 10102,10 bir A4 te B personeline gibi devam edecek şeklinde olmasını istemiştim çıktıların yani her farklı dosya numarasının bir öncekinden bağımsız başka A4 te çıkması. Bu şekilde olma imkanı varsa daha güzel olur amaç tek tek uğraşmamak :( şimdiden teşekkür ederim.

Dosya içerisinde elimde bulunan dosya aralıklarını yazmıştım o aralıktaki aynı olanlar bir A4 te çıkacak (dosyanın içini ben tekrar düzenledim yapmak istediğimi tam olarak anlatamadım sanırım) :( hocam tekrar bakar mısınız??
Dosyayı güncelledim.
4 nolu mesajdan indirebilirsiniz.:cool:

Hocam,

Sanırım ben yazmak istediğimi tam ifade edemedim :( şuana kadar tamam ama son bir aşama kalmış oda 10101,10 - 10102,10 - ..... - 10199,10 yani 101 ile başlayanlar kendi içinde 1 ile 99 arası , 102 ile başlayanlar 1 ile 99 arası gibi devam ediyor şeklinde kendi içinde numaralar artıyor benim tam olarak istediğim 101 in kendi içinde kırmızı renk ile artan kısmının bir birinden bağımsız farklı A4 te çıkmasıydı :( Bunuda kod olarak ekleye bilirseniz tam olacak diye düşünüyorum kurtarın beni bu çıktı işinden :(

Hocam,

Sanırım ben yazmak istediğimi tam ifade edemedim :( şuana kadar tamam ama son bir aşama kalmış oda 10101,10 - 10102,10 - ..... - 10199,10 yani 101 ile başlayanlar kendi içinde 1 ile 99 arası , 102 ile başlayanlar 1 ile 99 arası gibi devam ediyor şeklinde kendi içinde numaralar artıyor benim tam olarak istediğim 101 in kendi içinde kırmızı renk ile artan kısmının bir birinden bağımsız farklı A4 te çıkmasıydı :( Bunuda kod olarak ekleye bilirseniz tam olacak diye düşünüyorum kurtarın beni bu çıktı işinden :(

Ekli dosyayı deneyiniz.:cool:
Kod:
Sub ilk_uc()
Dim i As Long, sayi As Integer
Sheets("Sayfa1").Select
sat = 3
For i = 6 To sonsat
    sayi = Int(Cells(i, "E").Value)
    sat = sat + 1
Next i
sh.Range("B3:K" & Rows.Count).Sort sh.Range("B3")
sonsat = sh.Cells(Rows.Count, "C").End(xlUp).Row
For i = 3 To sonsat
    If WorksheetFunction.CountIf(sh.Range("B3:B" & i), sh.Cells(i, "B").Value) = 1 Then
        sh.PageSetup.PrintArea = "Sayfa2!$C$" & i & ":$K$" & i
        sh.PrintOut
    End If
Next i
End Sub

Ekli dosyalar

Hocam,

Dosyayı inceledim çıktı kısmı tamam ama şöyle bir eksiği var

1) başlık kısmı yani dosya ,adı soyayı ... gibi olan kısım her A4 ün başında yinelensin

2) örneğin 10101,10 dosyadan size gönderdiğim excel de 4 adet var çıktı olarak aldığımda 1 adet çıkartıyor (10101,10 olanın hepsi bir A4 olacak)

3) küçük bir isteğim olacak bitin çıktılar alındıktan sonra en son A4 bir öncekilerinden bağımsız olarak 10101,10 - 10102,10 dosyalarının olduğu ve aynı dosyadan kaç adet iş verilmiş personele onu gösteren bir çıktı olursa elimde adetler olmuş olur.
örn: 10101,10 = 4
101,02,10 = 2 gibi..

eksikleri tamamladık mı tamamdır hocam :)

Son düzenleme:
2) örneğin 10101,10 dosyadan size gönderdiğim excel de 4 adet var çıktı olarak aldığımda 1 adet çıkartıyor (10101,10 olanın hepsi bir A4 olacak)
4 nolu mesajda bunu yapmıştım daha önce.:cool:
Siz bir tanesini istemiştiniz.:cool:

Hocam

4 numaralı mesajınızdaki kod ekte yollamış olduğum gibi çıkartıyor (resim 0279)
101 ile başlayanlardan (ekte) kendi içinde
10101,10
10102,10
.
.
10199,10 a kadar gidiyor.Benim tam olarak demek istediğim kırmızı renkle yazılmış olan kısımların (ekte renklendirdiğim kısımlar) aynısından kaç adet varsa en üstte başlık yinelenmesiyle birlikte tek bir A4 te çıkmasıdır. (resim 0280 ekte)

demek istediğim tam olarak bu şekildeydi hocam :(

Ekli dosyalar

Orion Hocam

#11 nolu mesajımda nasıl olması gerektiğini pdf olarak yolladım cevabınızı bekliyorum yazdırma işinden kurtarın beri her gün o kadar dosya uğraşılmıyor :)

Son düzenleme:
Hocam

Yardımlarınızı Bekliyorum acil :( 11 nolu mesajdaki ekteki resim 0280 gibi olacak istediğim çıktı.

Ekli dosyadaki gibimi?
:cool:
Kod:
Sub ilk_uc()
Dim i As Long, sayi As Long, s2 As Worksheet
Set s2 = Sheets("Sayfa3")
Sheets("Sayfa1").Select
s2.Range("B3:C" & Rows.Count).ClearContents
sat = 3
For i = 6 To sonsat
    sayi = Int(Cells(i, "E").Value)
    sat = sat + 1
Next i
sonsat = sh.Cells(Rows.Count, "B").End(xlUp).Row
sonsat2 = sh.Cells(Rows.Count, "B").End(xlUp).Row
sat = 3
For i = 3 To sonsat
        s2.Cells(sat, "B").Value = sh.Cells(i, "B").Value
        s2.Cells(sat, "C").Value = WorksheetFunction.CountIf(sh.Range("B2:B" & _
                sonsat2), sh.Cells(i, "B").Value)
        sat = sat + 1
        sh.Range("B2").AutoFilter field:=1, Criteria1:=sh.Cells(i, "B").Value
        sh.PrintOut
    End If
Next i
s2.PrintOut
Set sh = Nothing: Set s2 = Nothing
End Sub

Ekli dosyalar

Hocam

Teşekkür ederim tam olarak istediğim buydu :) ama örneğin sizin bana gönderdiğiniz ekte filtreleme yaparsak bir tane dosya numarasını çıkartırsak yazdır dediğimizde oda çıkıyor çıkmama ihtimali varsa daha güzel olur , olmaz ise başka tarafta filtreleyip oraya yapıştırcam artık :)

* Birde en son çıktıda rapor gibi düşünelim hangi dosyadan kaç adet olabileceğini gösteren bir çıktı mümkünse güzel olur. (rapor olacağından bütün rakamların bir A4 te çıkabilir)
örn: 10101,10= 10 adet
10102,10= 2 adet gibi ..

Hocam

Teşekkür ederim tam olarak istediğim buydu :) ama örneğin sizin bana gönderdiğiniz ekte filtreleme yaparsak bir tane dosya numarasını çıkartırsak yazdır dediğimizde oda çıkıyor çıkmama ihtimali varsa daha güzel olur , olmaz ise başka tarafta filtreleyip oraya yapıştırcam artık :)

* Birde en son çıktıda rapor gibi düşünelim hangi dosyadan kaç adet olabileceğini gösteren bir çıktı mümkünse güzel olur. (rapor olacağından bütün rakamların bir A4 te çıkabilir)
örn: 10101,10= 10 adet
10102,10= 2 adet gibi ..

ilk konuyu anlamadım.
2nci konu için dosyayı güncelledim.14 nolu mesajdan indirebilirsiniz.:cool:

Geri