• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde yavaşlık sorunu

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2007-Türkçe
Arkadaşlar,

60.000(sıralı) ad-soyad vs bilgileri içeren bir Excel dosyam var.

Dosya'da çalışırken her iki dakikada bir (veya dakikada bir ) dosya DONUYOR.

Bunun nedeni verilerin çokluğu mu? (Bu veriler (60.000) çok mu ki?)
60.000 'den fazla veriyle çalışmadığım için cevabını bilmiyorum :)

Birçok arkadaş milyonluk dosyalarla çalışıyor, onlar o zaman sabah akşam sorun mu yaşıyorlar?

Bu durumun TEMEL NEDENLERİ NE OLABİLİR?

Bu arada bilgisayarımın
RAM'i 1.00 GB (Sorun bundan mı kaynaklanıyor?)
Ayrıca, Excel dosyamı her 2 dakika'da bir kaydedilsin şeklinde ayarladım. (Yoksa bundan mı?)

Bu sorunun üstesinden gelebilir miyiz?

Yardım ve görüşlerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
60000 sıralı bir dosyada normalde olmaz.Dosya içinde formül kulanıyorsanız ve kullanılan hücrelerde formülde çakışıyorsa yavaşlar hatta donar.birde maro kaydettinizmi makro kayıdını kapatmayı unuttuysanızda böyle sorunlar olur.excel geçmişlerinide kontrol etmeni öneririm.şimdilik aklıma gelen bunlar.
daha fazla yardım edebilmem için dosyayı eklerseniz yardımcı olmaya çalışırım.

Muhtemelen her 2 dakika'da bir kaydedilsin olarak ayarladıysanız bundan kaynaklanıyordur. Bazen de 1 dakika da bir olması da, excel zaman zaman kurtarma kaydı alıyor arkaplanda, 1 dakikada olan kasılmada da kurtarma kaydı aldığı zamana denk geliyordur. Bunların yanında ram'in 1 GB olması da bunlara zemin hazırlıyordur elbette.

Arkadaşlar,

60.000(sıralı) ad-soyad vs bilgileri içeren bir Excel dosyam var.

Dosya'da çalışırken her iki dakikada bir (veya dakikada bir ) dosya DONUYOR.

Bunun nedeni verilerin çokluğu mu? (Bu veriler (60.000) çok mu ki?)
60.000 'den fazla veriyle çalışmadığım için cevabını bilmiyorum :)

Birçok arkadaş milyonluk dosyalarla çalışıyor, onlar o zaman sabah akşam sorun mu yaşıyorlar?

Bu durumun TEMEL NEDENLERİ NE OLABİLİR?

Bu arada bilgisayarımın
RAM'i 1.00 GB (Sorun bundan mı kaynaklanıyor?)
Ayrıca, Excel dosyamı her 2 dakika'da bir kaydedilsin şeklinde ayarladım. (Yoksa bundan mı?)

Bu sorunun üstesinden gelebilir miyiz?

Yardım ve görüşlerini bekliyorum.

Merhaba

2 dakikada bir donması; otomatik kurtarma kaydı 2 dakika olduğu için. Bunu 10 dakika yaparsanız 10 dakikada bir donacaktır.

Excel'in eski sürümlerinden birini kullanıyorsunuz sanırım, bu yavaş çalışmasına neden olabilir.
60.000 satır çok ancak bu veriler metin şeklinde ise sorun olmaması gerekir.
Dosyadaki satır sayısı kriter değil, 60.000 satır metin içeren dosyanın boyutu 1-2 mb geçmez, dosya boyutun büyük olması sorun yaratır.
Dosya üzerinde çalışırken sorun yaşamayıp, kaydederken sorun yaşamanız; asıl sorunun dosyada değil makinede olduğuna işarettir.
Sanal bellek düşük kalmış olabilir.
Disk birleştirmek çare olabilir, muhtemelen en son format atma tarihi 2005 dir,
Bu tarihten sonra format atılmış olsa excel sürümünün daha yüksek olması beklenirdi.

Kısacası, eski bir makinede eski bir sürümle çalışıyorsunuz gibi, makinenizin değiştirilmesini isteyin.

Not:
Sonradan kontrol ettim, 60.000 satırlık metin içeren dosya; excel 2007 formatında 1.12 mb iken excel 2003 formatında 6.16 mb oluyor.

Kemalist, Dangerousyaso, Uzmanamele Teşekkürler.

Bu arada, 2002 sürümünü özellikle kullanıyorum.

2007 sürümü açılırken yavaş açılıyor ve bazı başka nedenlerden dolayı onu tercih etmiyorum...

Format olayına gelince, en son format 3 ay önceydi...

Başka yorumları olanlar da yazarsa iyi olur.

Çünkü bu çok yaygın bir sorun bence.

Merhaba..

Verilerinizi Access veya SQL Server'a taşıyarak soruna kökten çözüm getirebilirsiniz.. Bu kadar veriyi, saklamak bir derece ama işlemek; hangi sürümde olursa olsun Excel'de sıkıntı yaratabilir..

Merhaba;
Ben excel'de her zaman 75000 civarında satır ve 80 küsür sütun ile çalışıyorum ve hiçbir sıkıntı çekmiyorum.
Muhtemelen auto recovery ayarlarınız nedeniyle dosyanız donuyor.

Excel 2007 ve üzeri versiyonlarda dosyalar çok daha hızlı kaydedilip , daha düşük boyutlarda saklanıyor. Çünkü benim veri çektiğim sistemler bana verileri 2003 formatında gönderiyor ve 2007 versiyonuna yükseltiyorum dosyaları. Gözle görülür bir hızlanma oluyor.

Bence versiyonunuzu yükseltirseniz, performansta gözle görülür bir artış olur.

Sayın Taruz'unda belirttiği gibi, verilerinizi access veya sql ortamına atarsanız, sorgulamalarda excel'e göre büyük bir hız artışı da yakalarsınız.

Varsayılan yazıcı ayarınızı değiştirip denermisiniz.
Bir kaç defa yazıcıdan kaynaklanan donmalarlar karşılaşmıştım.

Taruz, Milady Meriç, Asri teşekkürler.
Bu öneriler üzerinde de düşüneyim o zaman...

Geri