• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde Yaptığım Faturaya Otomatik Numara Verme

Excel Vers. ve Dili
excell sayı
Merhaba Arkadaşlar

Ben Exceldeki Örnek Fatura şablonlarını kullanıyorum yalnız ordaki tek sorunum her kaydettiğimde yeni yapacağım faturaya otomatik numara giremiyorum sizden ricam eğer bana yardımcı olursanız sevinirim yani burdaki fatura no kısmına otomatik numara verdirmek istiyorum

elle girmek zor oluryor herdefasında çünkü ister istemez numarayı yanlış yazabiliyorum.

Örnek faturayı Ek'te bilgilerinize sundum Sarıya işaretlediğim yerdeki numara 100 onu otomatik artırarak her fatura düzenlediğimde 101 - 102 -103 şeklinde olmasını istiyorum eğer bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

ve çok çok dua ederim şimdidende hepinizden Allah razı olsun

iyi günler

Ekli dosyalar

Merhaba
Numara hangi şarta göre değişecek.

Merhaba Arkadaşlar

Ben Exceldeki Örnek Fatura şablonlarını kullanıyorum yalnız ordaki tek sorunum her kaydettiğimde yeni yapacağım faturaya otomatik numara giremiyorum sizden ricam eğer bana yardımcı olursanız sevinirim yani burdaki fatura no kısmına otomatik numara verdirmek istiyorum

elle girmek zor oluryor herdefasında çünkü ister istemez numarayı yanlış yazabiliyorum.

Örnek faturayı Ek'te bilgilerinize sundum Sarıya işaretlediğim yerdeki numara 100 onu otomatik artırarak her fatura düzenlediğimde 101 - 102 -103 şeklinde olmasını istiyorum eğer bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

ve çok çok dua ederim şimdidende hepinizden Allah razı olsun

iyi günler

Dosyada sadece şablon var faturayı nasıl ve nereye kayıt ediyorsunuz. yoksa her fatura için yeni bir excel dosyasımı oluşturuyorsunuz .

evet hocam ayrı ayrı excel sayfası yapıyorum yani diyelim ki bu faturanın üzerindeyim yeni birtane yapacağım farklı kaydet yapıyorum

numaraya gelincede 100 den başlamasını istiyorum

evet hocam ayrı ayrı excel sayfası yapıyorum yani diyelim ki bu faturanın üzerindeyim yeni birtane yapacağım farklı kaydet yapıyorum

Bunun için kaydettiğiniz kloserdeki excel dosyalarını saydırmak gerekecektir. buda benim için zor bir kodlama sistemi bunun yerine fatura satırları ile bilgi girişi yaparak dosya yapsanız daha verimli olur boylelikle tek dosyada bütün faturaları görebilirsiniz. eğer zamanının varsa ben size bir dosya örneği yapmaya çalışırım tabi iş durumuna göre 1 2 gün alır.

Zamanım var hocam

yaparsanız çok sevinirim çünkü hiç anlamadığım nokta bu işi ve bunun gibi bir sürü excelde hazırlanan şablonlar var hepsine elle manuel olarak numara veriyorum.
hani excelde =bugün() yazınca otomatik tarih atıyor hergün aslında bu tarih gibi hergün bir numarada atsa kafi benim için maksat numara atsın illa şart değil aynı numarayı takip etmesi

Zamanım var hocam

yaparsanız çok sevinirim çünkü hiç anlamadığım nokta bu işi ve bunun gibi bir sürü excelde hazırlanan şablonlar var hepsine elle manuel olarak numara veriyorum.
hani excelde =bugün() yazınca otomatik tarih atıyor hergün aslında bu tarih gibi hergün bir numarada atsa kafi benim için maksat numara atsın illa şart değil aynı numarayı takip etmesi

Ekteki Dosyaya Bakarmısınız. Ufak bir çalışma excel bilginizi tam bilmiyorum ama yardım alarak daha detaylı yapabilirsiniz.

Ekli dosyalar

üstad ellerine sağlık emeğine sağlık güzel olmuş
bide ft yı görebilseydim ama malesef olmadı nedenini çözemedim dediğin şeyleri yapmaya çalıştım ilk önce makro güvenlik seviyesini düşürdüm sonra senin göndermiş olduğun dosyayı açtım ft yazan yere tıkladım ordan yaptığın herhangi birinin üstüne tıkladım ft kesdedim ama karşıma şöyle bir yazı çıktı

could not load some objests because they are not available on this machine

diye hata veriyor üstad end dediğim zamanda excel sayfasını kapatıp hata veriyor ne yapmam lazım ))

Geri