• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excelde toplama hatası

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
arkadaşlar ben excelde bir hesap tablosu oluşturuyorum sonunda yapılam toplama işlmini yanlışş yapıyor

kabaca şöyle bir hücrede çarpan var diğer hücrede ise bir değer bunları çarpıp bir değeri çıkartma yaptırıyorumve son olarak genel toplam da hepsini topluyorum çıkan sonucun küsüratı yanlış çıkıyor elle toplayınca doğru sonucu buluyorum

örnek dosya eklerseniz sorununuzu çözebiliriz.

Selamlar,

Forumumuza hoşgeldiniz.

Siz görsel olarak hücrede görünen küsüratlı rakamları el ile gördüğünüz şekilde toplarsanız excelin ulaştığı sonucu elde edemeyebilirsiniz. Çünkü gördüğünüz küsüratlardan sonrada devam eden rakamlar olabilir. Bunu en iyi toplamını aldığınız alanın küsürat görünümünü 15 karakter olacak şekilde ayarlayarak gözlemleyebilirsiniz.

Ekteki örnek dosyayı incelerseniz konuyu daha iyi anlayabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Duyarlılığı ayarlayarak göründüğü gibi toplama yapabilirsiniz.

Korhan Ayhan beyin örneğinde Araçlar>seçenekler>Hesaplama >Duyarlılık Görüntülendiği gibi seçerek farkı görün (excel 2003 için)

mrb aynı konu ile ilgili sıkıntıyı yaşamaktayım banada yardımcı olmanızı rica ediyorum.

2007 veya üst sürümünde araçlar menüsüne ulaşamadım veya bulamadım

Araçlar>seçenekler>Hesaplama >Duyarlılık Görüntülendiği gibi seceneğini ayarlamak için hangi yolu takip etmemiz gerekir.

mrb aynı konu ile ilgili sıkıntıyı yaşamaktayım banada yardımcı olmanızı rica ediyorum.
2007 veya üst sürümünde araçlar menüsüne ulaşamadım veya bulamadım
Araçlar>seçenekler>Hesaplama >Duyarlılık Görüntülendiği gibi seceneğini ayarlamak için hangi yolu takip etmemiz gerekir.

Dosya - Seçenekler - Gelişmiş sekmesinde;

'bu çalışma kitabını hesaplarken' bölümünde.

Geri