Excel'de Telefon Numaralarını Nasıl Direk Arayabilirim?

Katılım
16 Şubat 2014
Mesajlar
12
Excel Vers. ve Dili
xxxxx
Arkadaşlar bu basit soruya aylarımı verdim ve hala çözemedim lütfen bir yardım.

şimdi excelde 1000 kişilik müşteri portföyüm var
ve bu müşterilerin aylık aranması gerekiyor
ben bu kadar numarayı tek tek cep telefonundan girip aramak zorundayım
Benim istediğim şey
telefon numarası yazılı olan hücreye tıklayınca, bluetooth la eşleştirilmiş
cep telefonundan direk arayacak basit bir düzenek

Özetlemek gerekirse; Cep için usb kablo, bluetooth, yahut normal telefon açmak için
fax modem gibi bağlantılarla "ilişkilendirilebilecek",
telefon numarası barındıran hücrenin bir kenarına
(cep telfdaki gibi) telefon resmi olan bir arama kutucuğu
yahut sağ tuş özelliklerine, ÇAĞRI klik'i ekleyerek
arama yapmak istiyorum.... çok şeymi istiyorum....
 
Son düzenleme:

Emir Hüseyin Çoban

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
11 Ağustos 2008
Mesajlar
5,893
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Tr - Win10 x64
. . .

Bence VBA için bu fantastik bir bekleyiş.

. . .
 
Katılım
16 Şubat 2014
Mesajlar
12
Excel Vers. ve Dili
xxxxx
. . .

Bence VBA için bu fantastik bir bekleyiş.

. . .
Eğer dediğiniz gibi bu M.EXCELDE FANATASTİK bir bekleyişse
gülmekten altıma zıçarım :)
nebu şakamı hüseyin, excelden gerçekten anlıyor ve cevabı veriyorsan
excelin mühendislerine buradan selam söylüyorum ki
basit ve hiç umursamadığım bu küçücük işin içinden excel çıkılamıyorsa
vah onlaraki ne vah

peki sn. hüseyin kardeşim ben bu işi nasıl halledebilirim başka yolu yokmu?
 
Katılım
11 Ekim 2011
Mesajlar
79
Excel Vers. ve Dili
MS Office 2010 - 2013
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31-08-2023
Iphone varsa eğer şöyle yapacaksın;

1. Telefondan Icloud hesabını aktifleştir.
2. Notları aktif et.
3. icloud.com' dan giriş yap.
4. Notlar kısmına gel.
5. Yeni not aç, istediğin verileri 0555 444 33 22 şeklinde yaz, yanına isim yazabilirsin.
6. Listeni oluşturduktan sonra sol yukarıda "icloud notlar" kısmına basarak "icloud anasayfaya" gel.
7. Ayarlar - Icloud kısmına gelerek, notları bir kere deaktif et sonra yeniden aç.
8. Notlar kısmında artık listeni görebilirsin. Spotlight arama seçeneği ile isimleri rahatça bulabilirsin.
 
Katılım
11 Ekim 2011
Mesajlar
79
Excel Vers. ve Dili
MS Office 2010 - 2013
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31-08-2023
Benim istediğim şey
telefon numarası yazılı olan hücreye tıklayınca, bluetooth la eşleştirilmiş
cep telefonundan direk arayacak basit bir düzenek

Bluetooth eşleşmesi PC ve Cep Telefonu arasında olacak değil mi?
 

Emir Hüseyin Çoban

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
11 Ağustos 2008
Mesajlar
5,893
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Tr - Win10 x64
Eğer dediğiniz gibi bu M.EXCELDE FANATASTİK bir bekleyişse
gülmekten altıma zıçarım :)
nebu şakamı hüseyin, excelden gerçekten anlıyor ve cevabı veriyorsan
excelin mühendislerine buradan selam söylüyorum ki
basit ve hiç umursamadığım bu küçücük işin içinden excel çıkılamıyorsa
vah onlaraki ne vah

peki sn. hüseyin kardeşim ben bu işi nasıl halledebilirim başka yolu yokmu?
. . .

Ben excelden anlamam konu beni aşar.

Excelin asıl kullanım alanının finansal raporlamalar olduğuna göre evet bu fantastik bir istek.

Bu konuyu excel ile çözüme kavuşturamadığınızda, konuyu tekrar tekrar okuyup. Adam birşey biliyorda söylüyormuş dersiniz.

. . .
 
Katılım
16 Şubat 2014
Mesajlar
12
Excel Vers. ve Dili
xxxxx
Iphone varsa eğer şöyle yapacaksın;

1. Telefondan Icloud hesabını aktifleştir.
2. Notları aktif et.
3. icloud.com' dan giriş yap.
4. Notlar kısmına gel.
5. Yeni not aç, istediğin verileri 0555 444 33 22 şeklinde yaz, yanına isim yazabilirsin.
6. Listeni oluşturduktan sonra sol yukarıda "icloud notlar" kısmına basarak "icloud anasayfaya" gel.
7. Ayarlar - Icloud kısmına gelerek, notları bir kere deaktif et sonra yeniden aç.
8. Notlar kısmında artık listeni görebilirsin. Spotlight arama seçeneği ile isimleri rahatça bulabilirsin.
soruna gelince; evet Bluetooth eşleşmesi PC ve Cep Telefonu arasında olacak tavsiyene gelince; Değişik bir yöntem tavsiye etmişsin break kardeşim ama kullandığım tel android bu bulut programı ise İOS'un gözüküyor
bir ikincisi bu bin kişiyi benim tek tek bu not defterinemi kayıt etmem gerekiyor
bu isteğimi yine excelde haletmemin bir yolu yokmu?
 
Katılım
11 Ekim 2011
Mesajlar
79
Excel Vers. ve Dili
MS Office 2010 - 2013
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31-08-2023
soruna gelince; evet Bluetooth eşleşmesi PC ve Cep Telefonu arasında olacak tavsiyene gelince; Değişik bir yöntem tavsiye etmişsin break kardeşim ama kullandığım tel android bu bulut programı ise İOS'un gözüküyor
bir ikincisi bu bin kişiyi benim tek tek bu not defterinemi kayıt etmem gerekiyor
bu isteğimi yine excelde haletmemin bir yolu yokmu?
Eğer Android' in not defterine bu numaraları kayıt ettirirsen tek tık ile ararsın telefondan.

Android kullanmadığımdan dolayı analitik düşünemiyorum bu konu hakkında. Şöyle yapabilirsin;

Excel listesindeki numaraları tablo yaparak mail at Android telefonuna telefon numarası şu şekilde olsun: +905554443322.

Daha sonra mailindeki tabloyu kopyala not defterine yapıştır.
 
Katılım
16 Şubat 2014
Mesajlar
12
Excel Vers. ve Dili
xxxxx
arkadaşlar bu basit soruya aylarımı verdim ve hala çözemedim lütfen bir yardım.

şimdi excelde 1000 kişilik müşteri portföyüm var
ve bu müşterilerin aylık aranması gerekiyor
ben bu kadar numarayı tek tek cep telefonundan girip aramak zorundayım
benim istediğim şey
telefon numarası yazılı olan hücreye tıklayınca, bluetooth la eşleştirilmiş
cep telefonundan direk arayacak basit bir düzenek

özetlemek gerekirse; cep için usb kablo, bluetooth, yahut normal telefon açmak için
fax modem gibi bağlantılarla "ilişkilendirilebilecek",
telefon numarası barındıran hücrenin bir kenarına
(cep telfdaki gibi) telefon resmi olan bir arama kutucuğu
yahut sağ tuş özelliklerine, çağrı klik'i ekleyerek
arama yapmak istiyorum.... çok şeymi istiyorum....
güncell :(
 
Katılım
30 Mayıs 2020
Mesajlar
7
Excel Vers. ve Dili
2010
Arkadaşlar bu basit soruya aylarımı verdim ve hala çözemedim lütfen bir yardım.

şimdi excelde 1000 kişilik müşteri portföyüm var
ve bu müşterilerin aylık aranması gerekiyor
ben bu kadar numarayı tek tek cep telefonundan girip aramak zorundayım
Benim istediğim şey
telefon numarası yazılı olan hücreye tıklayınca, bluetooth la eşleştirilmiş
cep telefonundan direk arayacak basit bir düzenek

Özetlemek gerekirse; Cep için usb kablo, bluetooth, yahut normal telefon açmak için
fax modem gibi bağlantılarla "ilişkilendirilebilecek",
telefon numarası barındıran hücrenin bir kenarına
(cep telfdaki gibi) telefon resmi olan bir arama kutucuğu
yahut sağ tuş özelliklerine, ÇAĞRI klik'i ekleyerek
arama yapmak istiyorum.... çok şeymi istiyorum....
şuna bi bak belki işini görebilir. Ben denedim olmadı. Sinir etti belki sen halledebilirsin. Bu arada bi yol daha var. O da şu exeldeki sayfayı web olarak kaydet. Sayfayı Microsoft Edge’in eski sürümü ile aç. Telefoların bir kısmını nasıl yapıyorsa linklıyor ve direk tıklayınca telefona bağlıyor. Bende yazılımcıma yaptırıyorum ama exelde olmaması çok saçma geldi bana da.
 
Katılım
30 Mayıs 2020
Mesajlar
7
Excel Vers. ve Dili
2010
şuna bi bak belki işini görebilir. Ben denedim olmadı. Sinir etti belki sen halledebilirsin. Bu arada bi yol daha var. O da şu exeldeki sayfayı web olarak kaydet. Sayfayı Microsoft Edge’in eski sürümü ile aç. Telefoların bir kısmını nasıl yapıyorsa linklıyor ve direk tıklayınca telefona bağlıyor. Bende yazılımcıma yaptırıyorum ama exelde olmaması çok saçma geldi bana da.
Direk çözüm bulduysan lütfen bana da atar mısın?
 
Katılım
30 Mayıs 2020
Mesajlar
7
Excel Vers. ve Dili
2010
Sayfayı Microsoft Edge’in yeni sürüm ile aç. Telefoların bir kısmını nasıl yapıyorsa linklıyor ve direk tıklayınca telefona bağlıyor. Bende yazılımcıma yaptırıyorum ama exelde olmaması çok saçma geldi bana da. En az 110 adet telefonu otomatik linkliyor ve arayabiliyorsun.
 
Katılım
30 Mayıs 2020
Mesajlar
7
Excel Vers. ve Dili
2010
Türkçe kodları da şunlar
=KÖPRÜ(BİRLEŞTİR("tel:";D9))
"D9 MALUM TELEFONLAR HANGİ SATIR SÜTUNDA İSE"
 
Katılım
24 Nisan 2005
Mesajlar
3,652
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 EN 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25/05/2022
Konu yazılım ise imkazsız demek için dikkatli olmak lazım :)

Bir üyemiz bir proje geliştiriyordu.
Anroid ile haberleşen derlenmiş bir program bilgisayara kuruluyordu. Daha sonra bu programın excel de dll desteği ile android telefonda excel den numara arama, çağrı alma gibi işlemler yapılabiliyordu.

Kendisi mesajı görürse cevaplar, özel bir çalışma olduğu için ben bilgi paylaşamam.
Ancak yapılabilir olduğunu söyleyebilirim.

Saygılarımla.
 

excelal

Altın Üye
Katılım
19 Nisan 2020
Mesajlar
29
Excel Vers. ve Dili
Office 2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-06-2026
Sürekli bilgisayar başında işlem yapanlar için Çok güzel bir uygulama.
Yalnız ben köprü yaptığımız hücrede tel:04583119001 bu şekil telefon numarası değilde ya da yanındaki hücreye ARA yazarak ARA yazısına tıklayınca aramasını istiyorum. yani gerekirse tel:04583119001 bu bilginin sütununu gizleyip sadece listede ismin karşısına ARA yazmasını istiyorum.
İmkanımız var mı?
 
Katılım
30 Mayıs 2020
Mesajlar
7
Excel Vers. ve Dili
2010
Sürekli bilgisayar başında işlem yapanlar için Çok güzel bir uygulama.
Yalnız ben köprü yaptığımız hücrede tel:04583119001 bu şekil telefon numarası değilde ya da yanındaki hücreye ARA yazarak ARA yazısına tıklayınca aramasını istiyorum. yani gerekirse tel:04583119001 bu bilginin sütununu gizleyip sadece listede ismin karşısına ARA yazmasını istiyorum.
İmkanımız var mı?
Oradaki kod ara denince farklı bir işlem yapıyor. Tel kodu telefona yönlendiriyor. Hücre sütununu tele kadar daraltırsan yine aynı işi yapar. Böylece ekranda iki tane aynı numara gözükmez. Kolay gelsin.
 

kinikemrah

Altın Üye
Katılım
24 Nisan 2011
Mesajlar
43
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2013 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
5-11-2025
Konu Güncelse bir çözüm önerim var. fakat andorid bir telefondan bağlantı değil de zoiper gibi bir arayuz ile sanal telefonlardan aramayı hali hazırda bir kaç kod ile yapabiliyorum. binlerce kayıt var ve vba da hazırladığım bir arayuz ve bir kaç kod ile binlerce numarayı tek tık ile arayıp pc üzerinden görüşebiliyorum.
 

kinikemrah

Altın Üye
Katılım
24 Nisan 2011
Mesajlar
43
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2013 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
5-11-2025
Konu Güncelse bir çözüm önerim var. fakat andorid bir telefondan bağlantı değil de zoiper gibi bir arayuz ile sanal telefonlardan aramayı hali hazırda bir kaç kod ile yapabiliyorum. binlerce kayıt var ve vba da hazırladığım bir arayuz ve bir kaç kod ile binlerce numarayı tek tık ile arayıp pc üzerinden görüşebiliyorum.
kodlarda şu şekilde bir userform içeriğinde bir textbox içinde de telefon numarası.

Private Sub stelefon_DblClick(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
i = Me.stelefon.Value
Yol = "C:\Program Files (x86)\CounterPath\eyeBeam 1.5\EYEBEAM.EXE"
Shell (Yol), vbMaximizedFocus
Application.Wait Now + TimeValue("00:00:03")
' SendKeys "{Tab}"
SendKeys i
SendKeys "{Enter}"
' Application.WindowState = xlMinimized
Yol = vbNullString
End Sub
 
Üst