• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde tarih takipleri yapmak

Excel Vers. ve Dili
2007 ingilizce
Selam.
Ekte gönderdiğim dosyada tarih takipleri yapmak istiyorum.
6 aylık takipler yapmam lazım.
1. 6 aylık periyot tarihi geldiğinde BELGE DURUMU Kısmı: ASKIDA
2. 6 Aylık periyot tarihi geldiğinde BELGE DURUMU Kısmı: ASKIDA
3. 6 Aylık Periyot tarihi geldiğinde BELGE DURUMU Kısmı: İPTAL
Olarak yayınlanmasını istiyorum.
ve her periyot geldiğinde ASKIDA veya İPTAL kısmında farklı renkler oluşturmak istiyorum.
yani ben bir kişi belge aldığında belge aldığı tarihten itibaren her altı ayda bir takip etmek istiyorum.ilk iki 6 aylık periyotta ASKIDA, 3. ve son periyotta belgesini İPTAL etmek istiyorum. Bunlarıda excelde bir uyarı renk kodu veya başka şekilde yapmak istioyrum bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
tşk.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Forumumuza hoşgeldiniz.

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Koşullu biçimlendirme ile yapılmıştır.

Ekli dosyalar

gönderiniz için çok teşekkür ederim. ama formul sanki çalışmıyor. belge durumu kısmında o tarih 1. 6ay 01.07.2011 geçmiş olmasına rağmen askıda durumu neden görülmüyor.

Merhaba,

Ben istediklerinizi farklı yorumlamışım. Umarım bu sefer doğru uygulamışımdır.

Üstteki mesajımdaki dosyayı yeniledim. İncelermisiniz.

çok teşekkür ederim. Tamda istediğim bu şekildeydi. çok işime yaradı sağolasınız. Paylaşımlarınız gerçekten çok güzel.emeğinize sağlık.başka bir soru daha sormak isterim eğer izniniz olursa ben bu gönderdiğiniz dokümanda ismi yazılı olan kişiye son sütuna kişinin mail adresini de yazıp excel üzerinden outlooka bir köprü kurup o her altı ay için o tarih geldiğinde otomatik bir belgenin askıda veya iptal olduğuna dair bilgilendirme maili atmak istiyorum. Bunu excel ile başarabiliyormuyuz.? Teşekkürler ilginize.

Merhaba,

Forumda outlook ya da mail olarak arama yapın. Karşınıza birçok uygulama çıkacaktır. İncelerseniz kendinizde yapabilirsiniz.

teşekkürler. benzer çalışmalar buldum. ama ben makro yapmayı anlamıyorum. o yüzden otomatik mail atmayı beceremedim.
bir sorum daha olacak. mesela 4 hücre varsaylım bir hücreye bir tarih yazdık. diğer 3 hücredeki tarihler otomatik olarak nasıl değiştirilir.
benim size gönderdiğim formattaki çalışmadaki konu ile ilgili plarak;
mesela; 01.01.2011 sınav tarihi. 1.6ay , 2.6ay ve 3.6aylık periyotlar sınav tarihini girdiğimde diğerleri 6 aylık periyotlar olarak otomatik değiştirilebilirmi? exceli formülleri macroları bilmiyorum bana yardımcı olmanızı rica ediyorum.
tşk.

Merhaba,

Tarih için aşağıdaki formülü uygulayabilirsiniz.

A1 hücresine 01.01.2011 yazın.

B1 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın.

Kod:
=TARİH(YIL(A1);AY(A1)+6;GÜN(A1))

Diğer hücreleri buna bakarak sanırım siz halledersiniz.

Geri