• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde tarih sıralama sorunu

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Excelde de tarih sütununu sıralamak istediğimde neden düzgün sıralmıyor acaba bilen biri baka bilirmi teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba,

Verileri farklı bir dosyadan kopyaladınız sanırım. Hücreleri tetiklemeniz gerekecek. Aşağıdaki yolu uygulayın.

ctr h ( bul değiştir ) aranan değere . ( nokta ) yeni değere . ( nokta ) yaparak tümünü değiştir butonuna basınız. Bu işlemden sonra sıralama yapmayı deneyiniz..

Merhaba,

Ben baktım düzgün sıralıyor, sizce sıralamamasının nedeni nedir?

Excelde de tarih sütununu sıralamak istediğimde neden düzgün sıralmıyor acaba bilen biri baka bilirmi teşekkürler

Çünkü hepsi metin formatında olabilir. Denemedim.

Hepsini ayrı ayrı 1'le çarpın.

Kısa yol:

Bir hücreye 1 yazın ve bunu kopyalayın. Tarihleri bulunduğu alanı seçin. Özel Yapış > Çarp seçeneğini seçin.

.

Merhaba,

Verileri farklı bir dosyadan kopyaladınız sanırım. Hücreleri tetiklemeniz gerekecek. Aşağıdaki yolu uygulayın.

ctr h ( bul değiştir ) aranan değere . ( nokta ) yeni değere . ( nokta ) yaparak tümünü değiştir butonuna basınız. Bu işlemden sonra sıralama yapmayı deneyiniz..

veya hücre de bir değişiklik yapılınca normale dönüyor ama neden ? Aynı olan birşey neden tetiklenir (!)

veya hücre de bir değişiklik yapılınca normale dönüyor ama neden ? Aynı olan birşey neden tetiklenir (!)

Yukarıda belirttim. Benim yanıtımı okumadınız. Herhalde...

Tarihler metin formatında.. Tetikleme onları sayı formatına çeviriyor.

.

test

Yukarıda belirttim. Benim yanıtımı okumadınız. Herhalde...

Tarihler metin formatında.. Tetikleme onları sayı formatına çeviriyor.

merhaba, Yurttaş arkadaşım acaba ekli olan dosyayı tarih formatına biçimlendirip sıralama yaptınızmı yoksa tahmin mi ediyorsunuz, sizin dediğiniz işlemide yaptığım zaman bile sıralama düzgün olmuyor... Sizde deneye bilirsiniz... İllaki bir değişiklik istiyor... Programsal bir açık olabilirmi acaba !

merhaba, Yurttaş arkadaşım acaba ekli olan dosyayı tarih formatına biçimlendirip sıralama yaptınızmı yoksa tahmin mi ediyorsunuz, sizin dediğiniz işlemide yaptığım zaman bile sıralama düzgün olmuyor... Sizde deneye bilirsiniz... İllaki bir değişiklik istiyor... Programsal bir açık olabilirmi acaba !

Evet. Şimdi denedim.

Açıkladığım şekilde yapıldığında oluyor.

.

FW: Merhaba

Ne yaptıysam sıralanmayan tarih... örnek dosyada belirttim bi yardımcı olailirmisiniz?

Ekli dosyalar

Ne yaptıysam sıralanmayan tarih... örnek dosyada belirttim bi yardımcı olailirmisiniz?

Sorun tarih verilerinin TARİH olarak algılanmamasından kaynaklanıyor.

Bunları Excel'e nasıl aktardınız?

.

Merhaba.

Hücre metninin uzunluğu 11 ve en solda bir karakter var, KOD işleviyle karşılığı 63.
Bence en pratiği aşağıdaki kod'u 1 kez çalıştırmak.
.
Kod:
[B]Sub TARIH()[/B]
For sat = 1 To Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row
    Cells(sat, 2) = CDate(Mid(Cells(sat, 2), 2, 10))
Next
[B]End Sub[/B]

Geri