excel'de tablo

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Resmini eklediğiniz tabloda bir zorluk yok. Exceli açıp rahatlıkla yapabilirsiniz.

jackk

Banned
Excel Vers. ve Dili
97, 2003
bu şekilde tantana yapacağınıza en azından tarif etseydiniz küçük de olsa bir yol alabilmeme katkı sağlamış olacaktınız

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010 & ACCESS 2007 ENGLISH
bu şekilde tantana yapacağınıza en azından tarif etseydiniz küçük de olsa bir yol alabilmeme katkı sağlamış olacaktınız
İşinize yaramasa bile, tenezzül edip, sizi kaale alarak cevap veren birine "tantana yapıyorsunuz" demeye artık kabalık mı, cahillik mi yada artık her neyse ne denir bilemiyorum.

Butrun size tarif edeyim.

1- Fareyi elinize alın ve işaret parmağınızı sol tuşun üzerine koyun.
2- Üzerlerinde A, B ve C yazan sütları seçin. ( not: seçmek demek, farenin sol tuşunu basılı tutarak ilgili sütun başlıklarının üzeinde dolaşmak demektir.
3- Daha sonra A1 hücresini seçin ve "Öğrencinin çalıştığı tarih" yazın.
4- Daha sonra B1 hücresini seçin ve "Çalışma saati" yazın.
5- Daha sonra C1 hücresini seçin ve "Öğrencinin çalıştığı konular" yazın.
6- Daha sonra 1. işlemi tekrarlayın.
7- Farenizin sağ tuşuna basın.
8- Hücre biçimlendirmeden istediğiniz şekilde hücre çizgilerini ayarlayın.

Korhan Bey'e tantana yapıyorsunuz dediğinize göre, bana da demediğiniz laf kalmaz heralde.

Örnek dosya yollayacaktım ama küfür falan edersiniz diye korktum.

İyi akşamlar.

jackk

Banned
Excel Vers. ve Dili
97, 2003
beni kaale alacak, çünkü özel mesaj atarak aciliyeti belirttim kendisine. excel'i çok az biliyorum ve dediğiniz şeyleri zaten yapabiliyorum. benim derdim, oluşturduğum grup elemanlarını kesen çizgileri koyabilmek. bu şekilde tablo yaptığımda aşağıdan ve yukarıdan kesen çizgiler çıkmıyor. anlatabiliyor muyum?

amacım küstahlık yapmak değil. durum çok acil ve arkadaşın bir yönetici olarak bunu kavrayabilmesi gerekiyordu. kimseye küfür etmem merak etmeyin ama karşısındakini salak yerine koyanlara karşı tahammülüm yok.

madem kolay, "kardeşim bu basit bir şey, sen yap" demekten öte bir şeyler konmayacaksa "bilgi sahibi olmayan" insanların önüne bu forumda, beni banlayın arkadaş.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,

Tarafıma attığınız özel mesaj;

merhaba
http://www.excel.web.tr/f14/excelde-...tml#post652518

bunu yanıtlayabilir misiniz çok sıkıştım yarın dosyayı teslim etmem gerekiyor
Ben bu mesajınızda exceli çok az bildiğinizi bir türlü göremedim...

Ayrıca forum kurallarına göre özel mesajla soru sorulmasını tasvip etmiyoruz...

Forum kuralları...
15 - Sorularınızı hiç bir şekilde özel mesajla sormayın,direk foruma yöneltin. Böylece tüm üyelerinin soru ve cevaptan istifade etmesinide sağlamış olursunuz.

Excel bilgi düzeyinizi bilmediğim için verdiğim cevap sizi tatmin etmediyse "tantana" gibi forumumuza yakışmayan ifadeleri kullanmanız hoş olmamış. Bunun içinde aşağıdaki forum kurallarını okumanızı tavsiye ediyorum.

Ayrıca benden yardım talebinde bulunan kişilere kesinlikle "salak" muamelesi yapmam. Aksine Excel bilgisi iyi dahi olsa bir bilgiyi aktarırken exceli hiç bilmiyormuş gibi tarif etmeye gayret ederim.

1-Her zaman nazik bir hitap tarzı kullanın.
3- Birisinin cevabı sizin için yeterli açıklıkta değilse, cevaplayan kişinin sizin bilgi seviyenizi bilmediğini unutmayın ve kibarca konuyu açmasını isteyin.

Yapım itibari ile insanları kaybetmek yerine kazanmayı tercih ederim. Kullandığınız kaba tabirlere ve yetkim olmasına rağmen sizi banlamayacağım.

Tabi ki kaba tabirlerinizi kullanmakta ısrar ederseniz durum değişir...

jackk

Banned
Excel Vers. ve Dili
97, 2003
Excel bilgi düzeyinizi bilmediğim için verdiğim cevap sizi tatmin etmediyse "tantana" gibi forumumuza yakışmayan ifadeleri kullanmanız hoş olmamış. Bunun içinde aşağıdaki forum kurallarını okumanızı tavsiye ediyorum.

Yapım itibari ile insanları kaybetmek yerine kazanmayı tercih ederim. Kullandığınız kaba tabirlere ve yetkim olmasına rağmen sizi banlamayacağım.

Tabi ki kaba tabirlerinizi kullanmakta ısrar ederseniz durum değişir...
tdk'nın sözlüğüne bakarsanız tantana ne anlama geliyor görürsünüz. siz zahmet etmeyin, ben ekliyim.

"gürültü, patırtı, gereksiz, boş söz"

bunlar kaba tabir mi? bunlar günlük konuşmalarda bile bolca kullanılan ifadeler. ayrıca özel mesajla soru mu sormuşum? hayır. sadece dikkatinizi benim için acil olan bir konuya çektim. bunu da kurallarınız tasvip etmiyor mu? fakat siz yaptığınız hatanın hala farkında değilsiniz ne yazık ki. yetkiniz olduğu halde beni banlamamanız da bu yüzden. çünkü o an sizden yardım isteyen birine, adeta alay eder gibi bir yanıt verdiniz. banlarsanız bu sizin ikinci hatanız olacak.

fakat buna hiç gerek yok. ben şimdi "logout" olacağım ve merak etmeyin, bir daha girmeyeceğim. ne kadar yardım sever!siniz. tebrik ediyorum gerçekten. hem yardım ediyor, bir yandan da alay ediyorsunuz.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Forumumuz da sizin gibi üyelere ihtiyacımız yok...

Güle güle....

ZuCChiNi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016, TR, x32
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-10-2029
Sayın @jackk bu adresten faydalanabilirsiniz: Microsoft Excel ile tablo nasıl yapılır?
Basit bir tablo için bu kadar "tantana" ya ne gerek var anlayamadım.
"Tantana" kelimesini TDK Sözlüğünde aramayı akıl edebiliyorsunuz ancak Excel'de nasıl tablo yapılır Google'da aramayı akıl edemiyorsunuz.