• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde tablo süzme

Excel Vers. ve Dili
2000
Arkadaşlar ekteki dosyada.1.nci saydadaki verileri,ikince sayfada yazacağım tarih aralıklarına denk gelenleri süzdürüp görüntülemek iztiyorum.Örnekteki gibi sadece o tarih aralığına denk gelenler sayfama tablo şeklinde gelsin istiyorum.Nasıl olabilir? Yardımcı olurmusunuz.:)

Ekli dosyalar

Selamlar,

Forumumuza hoşgeldiniz.

Aşağıdaki kodu denermisiniz.

Kod:
Option Explicit

Sub SÜZ_AKTAR()
    Sheets("Veri").Range("B6").AutoFilter Field:=1, Criteria1:=">=" & CLng(Sheets("Süzme").Range("C4")), _
    Operator:=xlAnd, Criteria2:="<=" & CLng(Sheets("Süzme").Range("C5"))
    Sheets("Veri").Range("B6:E65536").Copy Sheets("Süzme").Range("B10")
    Sheets("Veri").Range("B6").AutoFilter
    MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

Teşekkür ederim.En son ekediğim tabloya göre bunu dönüştüremedim.BU tabloya göre nasıl yapabilirim yardım edermisiniz.

Ekli dosyalar

Yıl değeri girildiğinde o yıla ait değerlerden, ilk tarih ve ikinci tarih değer aralıklarındakileri süzüp listeleyecek, listelenenlerin toplam zamanını, ve yeni,tadilat ve dya diğer zamanlarını ayrı ayrı gösterip,yüzdelerini yazacak,firmaya göre aşağı doğru açılan liste olacak ve bu listeden firma seçildiğinde bu firmaya ait toplam zamanı yazacak..Bunları yapamadım.yardımcı olabilirmisiniz?_

Yıl değeri girildiğinde o yıla ait değerlerden, ilk tarih ve ikinci tarih değer aralıklarındakileri süzüp listeleyecek, listelenenlerin toplam zamanını, ve yeni,tadilat ve dya diğer zamanlarını ayrı ayrı gösterip,yüzdelerini yazacak,firmaya göre aşağı doğru açılan liste olacak ve bu listeden firma seçildiğinde bu firmaya ait toplam zamanı yazacak..Bunları yapamadım.yardımcı olabilirmisiniz?_

Ekli dosyalar

Sağol.Farklı tarih değerleri girdiğimde deeğerler gelmiyor.sanırım bir yerde hata var.01.01.10 ilk değer,ikinci değer 01.10.10 girdiğimde geliyor değerler ancak örneğin ilk değer 01.09.10 ikinci değerde 01.10.10 gibi farklı tarih aralıklarında ekrana gelmiyor değerler.Yıl deeğeri yazan yere 2009 olarak giriş yaptığımda yanı aramaları 2009 sayfasında da yapmasını nasıl sağlayabiliriz?

A sutunundaki formulu cogaltin.
sizin calismanizda 2010 verileri 1804 adet oldugu icin en az okadar olmasi gerekiyor. ayni sekilde diger sutunlardaki formulleride cogaltiniz.

yil degerini degistirdiginizde 2009 sayfasindan verileri aliyor zaten.

Eleman 1 ve Eleman 2 nin değerlerinide bulup yüzdelerini bir kenarda almak istiyorum.Genel olarak, Formül mantığınız nedir? hangi temel formülleri kullandınız? Teşekkür ederim.

=etopla(d10:d203;"eleman-1";q10:q203)+((etopla(d10:d203;"eleman-1";r10:r203))/60)
=etopla(d10:d203;"eleman-2";q10:q203)+((etopla(d10:d203;"eleman-2";r10:r203))/60)

merhaba,
excelde 3 değişkenli bri tablodan bir veri çekmem gerekiyor.
yapmak istediği.
a,b,c, stunlarındaki değer benim verdiğim girdiğim değerler ise d stundaki değeri bana getir gibi bişey
a sutununda şirket adları b stünunda banka adları c stununda hesap para birimleri d stununda da iban numaraları yazılı olan bir listeden bahsediyoruz. ve yapmak istediğim bir süzme tablosu var. yani şirketi seçeyim bankayı seçeyim ve para birimini seçeyim o da iban no yu getirsin (pivot tablo işimi görmüyor, yani bunu pvotta yapıyorum ama pvot kullanacağım yere uymuyor) teşekkürler.

Geri