• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde sutün boşluklarını yoksaymak

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016 Türkçe
slm
arkadaşlar yapmış oldugum bir çalışmada ufak bir sorunla karşılaştım ve çözümünü bulamıyorum yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekürler
ekde gönderdigim excelde a sutünündaki degerleri aradaki boşlukları yok sayıp
b sutununa yazdırmak istiyorum bunu herhangi filtreleme kullanmadan formüllerle yapmak istiyorum çünki a sutunundaki hücrelerde sürekli değişiklik olacak ve otomatik olarak sadece içinde veri olanları b sutununa yazdırmak istiyorum
umarım derdimi anlatabilmişimdir

Ekli dosyalar

slm
arkadaşlar yapmış oldugum bir çalışmada ufak bir sorunla karşılaştım ve çözümünü bulamıyorum yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekürler
ekde gönderdigim excelde a sutünündaki degerleri aradaki boşlukları yok sayıp
b sutununa yazdırmak istiyorum bunu herhangi filtreleme kullanmadan formüllerle yapmak istiyorum çünki a sutunundaki hücrelerde sürekli değişiklik olacak ve otomatik olarak sadece içinde veri olanları b sutununa yazdırmak istiyorum
umarım derdimi anlatabilmişimdir

Merhaba
B1 hücresine
Kod:
=EĞER(SATIRSAY($B$1:B1)>TOPLA.ÇARPIM(($A$1:$A$1000<>"")+0);"";İNDİS(
$A$1:$A$1000;KÜÇÜK(EĞER($A$1:$A$1000<>"";SATIR($A$1:$A$1000)-SATIR($A$1)+1);
SATIRSAY($B$1:B1))))
Bu formülü yazın ve dizi formülüne çevirin.
Dizi Formülü Formül Hücreye Girildikten Sonra Enter Tuşuna Basmadan Ctrl+Shift+Enter Tuş Kombinasyonu İle Aktif Olmaktadır. Formülün Başında Ve Sonunda { } Bu İşaretler Çıkar Elle Eklediğiniz Takdirde Formül Hata Verir.
Formülde 1000 satır baz alınmıştır.
1000 satır'ı değiştirmek için ctrl+h yapın aranan değere $1000 yeni değere $10000 yazın ve tümünü değiştir deyin.
$10000 olan yeri kendinize göre ayarlayınız.
Not : B1 hücresine formülü yazıp diziye çevirdikten sonra aşağıya doğru çoğaltın.
Önemli Not : Uzun verilerde kasma olur. Bunu aşmak için formülle hesaplamayı elle ile değiştirip hesaplamayı yapacağınız zaman f9 tuşunu kullanarak hesaplamayı yaptırabilirisiniz. Daha pratik çözüm ise kod ile bu işlemi yapabilirsiniz.

Geri