• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excelde sorgulama ...!!!

Excel Vers. ve Dili
exell versiyon
Arkadaşlar elimde 260 Mb boyutunda 551 adet tek sayfalı ortalama 4000 satırlı excel dosyaları var bunların içinden sorgulama yapmak istiyorum aradığım veri 551 çalışma kitabında da olabilir bu yüzden 65536 satır sayısını aştığı için (2.500.000) =düşeyara formülleri yeterli olmuyor ben excell de yapmaya çalışıyorum ama yok excell de olmaz derseniz başka çözüm önerisi sunmak isteyen varsa açığım ...

yardımlarınızı bekliyorum

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Konuyu Güncel Tutabilmek için ceap yazıyorum Yöneticiler kusura bakmasın..

Excel 2007 kullanmanızı tavsiye edebilirim...
excel 2007'de sayfadaki satır sayısı 1.048.576
bütün verileri tek bir excel çalışma kitabında toplayabilirsiniz..

Excel 2007 kullanmanızı tavsiye edebilirim...
excel 2007'de sayfadaki satır sayısı 1.048.576
bütün verileri tek bir excel çalışma kitabında toplayabilirsiniz..

Dediğini düşündüm hatta 2010 bile denemeyi düşündüm ama 551 adet 4000 sayfalı excel sayfası birleştiğinde 2.204.000 satır yapıyor. yani office 2007 olmuyor. iki sayfa halinde belki olur ama yinede başka bir çözüm yolunun olduğuna inanıyorum.

Fikrin için teşekkürler.

Dediğini düşündüm hatta 2010 bile denemeyi düşündüm ama 551 adet 4000 sayfalı excel sayfası birleştiğinde 2.204.000 satır yapıyor. yani office 2007 olmuyor. iki sayfa halinde belki olur ama yinede başka bir çözüm yolunun olduğuna inanıyorum.

Fikrin için teşekkürler.

sanırım böyle bir yol yok

Merhaba,
tüm dosyalar aynı formatta ise sql ile sorgulanabilir. Ancak bu işlem uzun sürebilir. Ücretsiz bir sql veritabanı ile rahatlıkla büyük boyutlarda verileri saklayabilirsiniz.

Merhaba,
tüm dosyalar aynı formatta ise sql ile sorgulanabilir. Ancak bu işlem uzun sürebilir. Ücretsiz bir sql veritabanı ile rahatlıkla büyük boyutlarda verileri saklayabilirsiniz.

evet dosyalarımın hepsi xls fomatında söylediğiniz konuyu araştıracam lakin ben bir dosya şeklinde yapmak istemiştim hatta veriler küçük olsa access te yapacam sorgu oluşturarark ama dosyaların büyük olması elimi kolumu bağlıyor.

ilgin için teşekkürler

merhabalar. ben her ay neredeyse 900.000 kayıtlık benzer bir sorgu yapıyorum. çift çekirdekli makinede Excelde yapmak intihar etmekten farksız. bu yüzden veriyi access içine atıp vb de SQL kodu ile aynı işlemi yaptım. bu sayede en azından daha mantıklı bir süreçte bitti. Excelde hiç bir şekilde bu işe girişmeyin derim.

merhabalar. ben her ay neredeyse 900.000 kayıtlık benzer bir sorgu yapıyorum. çift çekirdekli makinede Excelde yapmak intihar etmekten farksız. bu yüzden veriyi access içine atıp vb de SQL kodu ile aynı işlemi yaptım. bu sayede en azından daha mantıklı bir süreçte bitti. Excelde hiç bir şekilde bu işe girişmeyin derim.

teşekkür ederim anlaşılan en kısa zamanda sql ve Vb öğrenmem gerekiyor. yapacak bir şey kalmadı. ilgilenen herkese teşekkür ederim.

Geri