• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde sorgulama

Merhaba,
Elimizde bir excel dosyası var sayfa1,sayfa2,sayfa3 ve sayfa4 mevcut. Örneklemeler ile ne istediğimi anlatacağım.
Örnek 1:
Sayfa2 j ve k sütunlarına bakılacak. Bu örnekte 4 ve 6 sayıları var.6 sayısı büyük olduğu için sayfa1e gidecek a sütununda 6yı bulacak. Bulduktan sonra 6 ile aynı satırdaki b sütuna bakacak. Örnekte 20 yazıyor. 20 sayısını sayfa 2deki d sütununla eşleştirecek. Eğer tutuyorsa sayılar problem yok. Eğer problem var ise sayfa4e sayfa2deki 1 nolu satırı komple hatalı tutar diye yazacak.

Örnek 2:
Sayfa 2deki q sütununda aynı değerde rakam, sayı ne varsa eşleştirecek eğer var ise sayfa4e aynı satırları yazacak aynı kod var diye hata mesajı verecek.

Örnek 3:
Sayfa 3 g sütunu ile sayfa 2 q eşleşecek. Eğer sayfa2 q sütununda olupda sayfa3de q sütununda bulamıyorsa yine sayfa 4e eşleşmeler yok gibi hata mesajı verecek. Burda tek problem sayfa2de q sütununda eğer 8 karakter var ise sorgulamayı başında sc harfleri varmış gibi algılaması lazım ve sorgulamayı öyle yapması lazım. Eğer 8 karakter değilse bire bir sayıları eşleştirecek.

Bu tüm örneklemelerde örneğin 500 satır var ise 500 satırıda sistem check edecek.
Destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Excel dosyamız
http://dosya.co/y0kyer9d4bab/ornek.xlsx.html
adresinden indirebilirsiniz

Merhaba.

Örnek belgenizde Sayfa4 yok,
açıklamalarda yazdığınız hususların herbiri için en az birer sonuç olacak şekilde
örnek belgenizde veri satırları olmasında yarar var.
Sayfa 4'te de hangi sütunların yer alacağını da netleştirmeniz lazım.

Örnek belgenizi, yukarıda belirttiğim hususlara göre yenilemenizde yarar var sanırım.

Merhaba.

Örnek belgenizde Sayfa4 yok,
açıklamalarda yazdığınız hususların herbiri için en az birer sonuç olacak şekilde
örnek belgenizde veri satırları olmasında yarar var.
Sayfa 4'te de hangi sütunların yer alacağını da netleştirmeniz lazım.

Örnek belgenizi, yukarıda belirttiğim hususlara göre yenilemenizde yarar var sanırım.

Merhaba dediğiniz şekilde güncelledim.
http://dosya.co/pt6jidzbf3dv/ornek.xlsx.html

Örnek 1
Sayfa 2de 1. 2. ve 3. satırları örnek ekledim
1. satırda j ve k sütunlarına bakıyorum büyük sayı 6. Sayfa 1e geçiyorum a sütununda 6yı buluyorum karşılığında 20 yazıyor. 20 sayınısı sayfa 2de d sütunu ile karşılaştırıyorum eşleşmiyor sayfa 4e hatalı olarak kayıt açıyorum ve sayfa 4de tutar yanlış diye kayıt açıyorum.
daha sonra 2. satırı inceliyorum k ve j sütunlarında büyük sayı 4. sayfa 1 e geçip a sütununda 4ü buluyorum b sütunundaki karşılığı 10 doğru olduğu için sayfa 4 e her hangi bir işlem yapmıyorum.
sayfa 2de 3. satırı da inceliyorum oda doğru olduğundan sayfa 4 e hata mesajı yazmıyorum.

Örnek2 ye geçiyorum
q sütununu baz alıyoruz. 1 ve 3 nolu satırlar aynı sayı mevcut. Sayfa 4 e aynı satır mevcut diye hata mesajı verdiriyorum. 2 nolu satır q sütununda olduğu için hata mesajı verdirmiyorum.

Örnek 3e geçiyorum
Sayfa 2 q sütunu 2. satırı inceliyorum. sayfa 3deki g sütunu ile eşleşiyor aynı sayı mevcut problem yok. Daha sonra 3. satıra geçiyorum. sayfa2de q sütununda 1234567 mevcut ve 8 karakter. 8 karakteri gördüğümde başında sc varmış gibi sayfa3de g sütununu sorguluyorum ve çıkıyor eşleştiği için yine problem yok.
daha sonra sayfa 2 5. satıra geçiyorum. q sütunu ile sayfa 3 g sütununu eşleştiriyorum kayıt bulamadığım için sayfa 4e aynı satırı işliyorum ve s sütununa excelde mevcut vegada değil hata mesajını yazıyorum

Tekrar merhaba.

Sanırım istediğiniz ekli belgedeki gibi bir şey.
Belgeye buradan erişebilirsiniz.
.

Tekrar merhaba.

Sanırım istediğiniz ekli belgedeki gibi bir şey.
Belgeye buradan erişebilirsiniz.
.
Merhaba,
1 ve 2. örnekler doğru çalışmaktadır. 3. örnek çalışmamaktadır.
3. örnekte eşleşmeleri bulursa hata vermekte, eşleşmeleri bulamazsa hata vermesi gerekiyor.
Yani sayfa 2deki q sütununda olan ama sayfa 3 de g sütununda aynı sayıyı bulamaz ise hata vermesi lazım. Şuan bulduğunda hata veriyor.

Birde bu tüm işlemlerde sayfa 4 e problemli olanları yazması gerekiyor sayfa2 not bölümüne değil çünkü anlık 1-2 bin veri işleyebilirim. Şimdiden ilginize teşekkürler.

Tekrar merhaba.

Gönderdiğim örnek belgede; Sayfa2'de S2 ve T2 hücrelerindeki formülleri aşağıdakilerle değiştirdikten sonra
her iki formülü aşağı doğru kopyalayarak dener isiniz?
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"][COLOR="red"]-- S2'ye :[/COLOR]
=EĞER(($D2<>İNDİS(Sayfa1!$B:$B;KAÇINCI(MAK(Sayfa2!J2:K2);Sayfa1!$A:$A;0);0))*1=1;"TUTAR YANLIŞ";EĞER((EĞERSAY($Q:$Q;Q2)>1)*2=2;"AYNI KOD VAR";EĞER((EĞERSAY(Sayfa3!$G:$G;EĞER(UZUNLUK(Q2)=8;"SC"&Q2;Q2))=0)*3=3;"EXCEL'DE MEVCUT VEGADA DEĞİL";"")))

[COLOR="Red"]-- T2'ye:[/COLOR]
=EĞER(S2="";"";MAK($T$1:T1)+1)[/FONT]

Tekrar merhaba.

Gönderdiğim örnek belgede; Sayfa2'de S2 ve T2 hücrelerindeki formülleri aşağıdakilerle değiştirdikten sonra
her iki formülü aşağı doğru kopyalayarak dener isiniz?
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"][COLOR="red"]-- S2'ye :[/COLOR]
=EĞER(($D2<>İNDİS(Sayfa1!$B:$B;KAÇINCI(MAK(Sayfa2!J2:K2);Sayfa1!$A:$A;0);0))*1=1;"TUTAR YANLIŞ";EĞER((EĞERSAY($Q:$Q;Q2)>1)*2=2;"AYNI KOD VAR";EĞER((EĞERSAY(Sayfa3!$G:$G;EĞER(UZUNLUK(Q2)=8;"SC"&Q2;Q2))=0)*3=3;"EXCEL'DE MEVCUT VEGADA DEĞİL";"")))

[COLOR="Red"]-- T2'ye:[/COLOR]
=EĞER(S2="";"";MAK($T$1:T1)+1)[/FONT]

Merhaba,
Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim. İstediğim %100 oldu.

Merhaba,
Elimdeki excelden kopyaladığım zaman sayfa4 çalışmadı vede sc eklemedi. Acaba bi buton olsada çalıştır desem kodlar otomatik eklense olabilir mi? Çünkü 4-5 bin satır copy/paste yapıyorum.
Teşekkürler.

Geri