• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel'de Satır Bulup, Belirli Bir Alanı Silmek

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhaba arkadaşlar. Foruma yeni üye oldum. Öncelikle bize böyle bir ortam hazırlayan yöneticilerimize teşekkür etmek isterim. Üstad arkadaşlara bir sorum var. Yardımcı olursanız sevinirim. Excel çalışma sayfasının herhangi bir satırında "Pazar payı" başlığı var. Bu satırdan aşağılarda farklı satırlarda ise "Ali, Mehmet, Kenan" (her isim farklı satırlarda olacak) isimleri var.

Yapmak istediğim yazılacak makro ile "Pazar Payı" başlığı bulunarak ve "Ali, Mehmet, Kenan" isimlerinin bulunduğu satırlar atlanarak aşağıya doğru tüm satırlar (Pazar payı dahil) silinecek. Böyle bir makroyu yazacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba,

Forumumuza hoşgeldiniz. Sorunuzu destekleyen küçük bir örnek dosya ekleyerek ayrıca dosya içerisinde gerekli açıklamaları yaparmısınız.

Ömer Bey...,

İlginiz için teşekkür ediyorum. Ekte gönderdiğim dosya temsili bir dosyadır. Excel çalışma sayfasında "Pazar payı" başlığı ve alt satırlarda "Ali, Mehmet, Kenan" isimleri vardır. (satır adresleri belli değildir. aranıp bulunacak)

Burada yapılmak istenen "Pazar payı" dahil olmak üzere, aşağı satırların hepsi "Ali, Mehmet, Kenan" satırları atlanarak sonuna kadar bütün bilgiler silinecek.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Bu şekilde deneyin. Yalnız işlemi yapmadan önce örnek çalışmalarınızda denemeler yapmanızı tavsiye ederim.

Kod:
Sub Sil()

Dim c As Range, sat As Long, atla As Long

Application.ScreenUpdating = False

Set c = Cells.Find("PAZAR PAYI")
    If Not c Is Nothing Then
        sat = c.Row
        atla = Cells(sat + 1, c.Column - 1).End(xlDown).Row + 1
    End If

Rows(atla & ":" & Rows.Count).Delete
    Rows(sat).Delete

End Sub

.

Üstadım gönderdiğim örnek için özür dilerim. Olayın mantığını açıklamak içindi. Sizin yazdığınız kod maalesef çalışmadı. Bende şöyle bir kod var. "Pazar Payı" dahil aşağıdaki tüm bilgileri siliyor. Halbuki ben "Ali, Mehmet, Kenan" atlayarak bütün bilgilerin silmesini istiyorum. Verdiğim koda bu isimlerin satırları bulunup atlanması eklenerek diğer bilgilerin silinmesi mümkün olabilir mi? Yani burada örneğin "Ali" isim olarak aranacak ve atlanacak. "Mehmet ve Kenan" için de aynı durum söz konusu. Sizi de uğraştırıyorum kusura bakmayın.

Sub Satır()
Dim ara As Range
Dim son As Range
Set son = Range("A1").SpecialCells(xlCellTypeLastCell)
Set ara = Cells.Find("PAZAR PAYI", , xlFormulas, xlPart, xlByRows, xlNext, False, , False)
If Not ara Is Nothing Then
Range(ara, son).EntireRow.Select
Selection.EntireRow.Delete
End If
End Sub

Tek tek aranacak kelimeler belli mi?
Bence dosyanıza yakın bir çalışma ekleyerek konuyu tekrar açıklayınız.

Üstadım sizin yazmış olduğunuz kodu, eklemiş olduğum "Örnek dosya" üzerinde uyguladığım zaman kod çalışıyor ancak isimler duruyor. Burada istediğim "Ali, Mehmet, Kenan" dışındaki isimlerin de silinmesini istiyorum. Eğer yazdığınız koda böyle bir ekleme yapabilirseniz tamam olacak. Aslında çalışmıyor derken yanlış ifade kullandım. İyi akşamlar. Harcağınız zaman ve emek için tekrar teşekkür ederim.

Geri