• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excelde program yazmak

Excel Vers. ve Dili
windows 2007-türkçe
merhaba arkadaşlar;
bursada tekstil sektöründe çalışıyorum.excelde program yazmak istiyorum mümkünmüdür.
siparişleri takip etmek için her bilgisyara kurulabilecek bir program.herkes diğer birimin girişlerini görecek ama müdahale edemeyecek.bir bilgisayar hepsini görecek rapor çıkartabilecek.somut bi dosyam yok.ama elinizde konu ile ilgili link yada uyacak hazırlanmış dosya varsa gönderebilir misiniz.

merhaba arkadaşlar;
bursada tekstil sektöründe çalışıyorum.excelde program yazmak istiyorum mümkünmüdür.
siparişleri takip etmek için her bilgisyara kurulabilecek bir program.herkes diğer birimin girişlerini görecek ama müdahale edemeyecek.bir bilgisayar hepsini görecek rapor çıkartabilecek.somut bi dosyam yok.ama elinizde konu ile ilgili link yada uyacak hazırlanmış dosya varsa gönderebilir misiniz.

Merhaba..

Bu amaçlarda bir çalışma için Excel en son düşüneceğiniz program olmalı.. Hedefinizi başka programlama dillerine çevirmenizi öneririm..

muhasebe de kulandığınız program nedir belki onun sipariş bölümü vardır.

Bizde Mikro kullanılıyordu muhasebede ben onun satış ve satınalma kısımlarını devreye soktum. artık gelen siparişler aynı programa işlenip irsaliye bilgisayardan kesiliyor

önereceğiniz programlama sistemleri nelerdir?

Microsoft visual basic express edition 2006 yada 2008 ya da 2010.

Microsoft sitesinden edinebilirsiniz. Express editionlarda daha az ayrıntı olduğundan kolay hakim olabilirsiniz. Nasıl başlangıç yapacağınıza dair de Htt://www.seyretogren.com adresinde yüzlerce görsel örnek bulabilir ve adım adım geliştirebilirsiniz.
Excel'e yakın bir kod yazma biçimi var, zaten excel'in de programlama özelliği Visual Basic diline dayanır. Başka bir dil de Delphi olabilir, aynı yerde bunun da görselleri var.

Excel dışında , bütün programlama dillerinde yaptığınızı exe haline getirebilirsiniz.

merhaba arkadaşlar;

program yazmayı öğrenmek için istiyosan ayrıda bence bu tarz işlerle ömür tüketmeye hiç gerek yok.çalıştığın şirket düşünsün bunu bence.senin işin şirkete bedava program yazıp kullandırtmak olmamalı bence.şirket kurmuş adam şirketi için gerekenleride alsın bi zahmet :)

Selam,
esrafındık,
Bahsettiğin cümlenin içinde program geçince sanırım gözümüzde büyüdü.
Sen eğer bir program yapmak istiyorsan emin ol burasıda tam da yeri.
Kattığın değer kesinlikle kendine.
Önemli olan vizyona sahip olabilmek.
Sana tavsiyem; pc başına geçmeden, eline bir beyaz kağıt alıp, maksadının ne olduğunu ve bunu hangi bilgiler ile yapacağını düşünmen. Sonra bunu burada bizimle paylaşırsan ve bunu bir tablo haline koyarsan mutlaka bir fikir edinirsin.

Yol uzun, koşmak lazım.

Geri