• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde metin kutusu arama

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Bir excel dosyasında metin kutusu içerisine yazılmış metinleri CTRL-F ile yapılan arama gibi bir arama ile bulma imkanı var mı ?

Teşekkürler

aramak istediğin hücreleri blokla
örneğin a1 den a15 kada blokla
daha sonra biçimlendirmede koşullu biçimlendirme
oradan formul seç formul kutucuğuna şunu yaz
=ıf(a1=$A$1)
=eğer(a1=$A$1) format kısmından renklendir
ok le
daha sonra a2 de a 15 kadar hücreleri doldur isimle
a1 hücresine oradaki isimlerden birini yaz renklendiğini göreceksin

=eğer(a1=$A$15;1;0)
olarak dene formulu yarı yazmışım

sanırım sorum anlaşılmadı ilişikte bir dosya gönderiyorum. Burada metin kutusu içerisinde yazılı olan bir metni kolay bulma imkanı var mı ?

Ekli dosyalar

Merhaba,
Dosyanız ilişiktedir.

Bu arada, Inputboxa girilen metni büyük harfe çevirmede sıkıntı çektim. Gerçi UPPER ile yaptım ama bunun daha basit bir yolu olmalı!

Kod:
Sub makroata()
X = InputBox("Lütfen Aradığınız Sözcüğü Yazınız", "Metin Kutusunda Metin Arama")
Aranan = Evaluate("=UPPER(""" & X & """)")
On Error Resume Next
For a = 1 To ActiveSheet.Shapes.Count
    TextBoxX = ActiveSheet.Shapes("Text Box " & a).Name
    ActiveSheet.Shapes(TextBoxX).Select
    If Aranan = Selection.Characters.Text Then Exit Sub
Next
End Sub

Ekli dosyalar

Sayın dEdE,
İlginiz ve yardımınız için çok teşekkür ederim. Benim aradığım çözüm Ctrl F gibi bir kısa yol çözümü olabilir diye çok fazla açıklama yapmamıştım, ancak sizin olaya Makro ile çözüm getirmeniz çok güzel olmuş.
Eğer geliştirmede yardımcı olursanız bu çok işime yarayacak.
-Öncelikle asıl dosyamdaki Metin kutularının çoğunda bir kaç kelime var ve bu kelimelerden herhangi biri bile arama kutusuna yazılsa bulması lazım.
-Birde dosyam çok büyük bu aranan kutu AC - 70 gibi bir yerde de olabiliyor. Bu kutu bulunduğunda ekranın ortasına getirilebilir mi ?

Teşekkürler

-Öncelikle asıl dosyamdaki Metin kutularının çoğunda bir kaç kelime var ve bu kelimelerden herhangi biri bile arama kutusuna yazılsa bulması lazım.
-Birde dosyam çok büyük bu aranan kutu AC - 70 gibi bir yerde de olabiliyor. Bu kutu bulunduğunda ekranın ortasına getirilebilir mi ?

Merhaba,
Birinci sorunuzda belirttiğiniz işlemi zaten yapıyor. Deneyerek görebilirsiniz.
İkinci sorunuzun yanıtını bilmiyorum.
Üstadlar el atarsa olur diye düşünüyorum.

Ctrl+F gibi demiştiniz. Makroya bir kısayol atayıp düğmeyi kaldırarak benzer bir uygulama yapılabilir.

Hoşça kalın.

Geri