• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde Makro Yazma

Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
Arkadaşlar merhaba,

Excelde Ana veri excelime günlük firmama gelen farklı firma araçlarının tarih,plaka,boş ağırlık,dolu ağırlık, irsaliye numaralarını girdiğimde, klasörümdeki gelen araç firmalarına ait excellere otomatik bu bilgiler gitsin istiyorum.
Gelen araç sayısı çok olduğu için tek bir excel sayfası çok fazla kasıyor bu sebeple her firmanın kendi exceli olmasını istedim.
ekte dosyaları paylaşıyorum yardımcı olursanız memnun olurum.

Ekli dosyayı görüntüle makro.rar

Selamlar
istediğinizi yapmaya çalıştım. İnceleyiniz.

kolay gelsin

Ekli dosyalar

komutan63 teşekkür ederim,

fakat yapmak istediğim ayrı excelleri birleştirmek değil. farklı firmaların excelleri ayrı olucak. 1 excel sayfasında toplamak istemiyorum aylık 750 adet araç girdiğimde 1 excel kasıyor, o yüzden firmalar farklı excelleri olsun, ana veri exceline firma adı girdiğimde otomatik olarak o firmanın exceline bilgi gitsin böyle olursa kasmaz diye düşünüyorum.

Selamlar
İstediğiniz Makro ile mümkün olabilir. Ancak bu benim bilgi seviyemi aşıyor.

Kolay gelsin
iyi çalışmalar

Not: bu benim yaptığım kesinlikle kasmaz diye düşünüyorum.

Bu dosyayı bir dener misiniz ? İstediğiniz böyle bir düzen mi ? Bu dosyada veri sayfasında yığılan veri bir tuş ile sayfalara dağıtılıyor . Bu şekilde hem veri sayfasında tam data olur hem de data firma sayfalarına aktarılmış olur.

Böyle bir düzen ise sayfaların tam sizin başlıklarınıza göre listelenmesine geçeriz. Bu kodlar ustalarımızdan birine ait ve sizin dosyanıza göre biraz değişiklik yaptım.

Ekli dosyalar

cems merhabalar,

Yardımlarınız için teşekkür ederim şuan sizinkine benzer bir excele zaten çalışıyorum,Ancak excele veri girişim çok fazla olduğu için excel sayfamı kastırıyor. Benim istediğim örnek olarak ayrı ayrı attığım excellere gitsin. attığım rar dosyasında ana veri sayfasına giriş yaptığımda diğer exceller kapalı olsa bile o excellere bilgi gitsin istiyorum.

**Sadece makro çalışmakla yapılabilinecek diye tahmin ediyorum.

ana veri sayfasına giriş yaptığımda diğer exceller kapalı olsa bile o excellere bilgi gitsin istiyorum.

**Sadece makro çalışmakla yapılabilinecek diye tahmin ediyorum.

Veri yolunun kesin olması gereken bir makro DAO/ADO bağlantısından söz ediyorsunuz. Sırt sırta tek dosyada farklı sayfalara canlı dağıtmak mümkün iken neden uzak dosyaya ve kapalı iken veri göndermek istiyorsunuz ? Excelin megabaytlar yapması gerek kasması icin , daha kolay çözümü bilgisayara 1 ram çubuğu ekletmek de olabilir.

Geri