excelde mail adreslerini nasıl gmaılden toplu atabilirim

Excel Vers. ve Dili
microsoft 2007 türkçe
İyi gunler
geçenlerde bır fırmadan 789.000 kurumsal maıl adresı satın aldım ve bunlar A1 de yukarıdan aşagı dogru 789.000 maıl adresi bunları ben gmailden nasıl spama düşmeden atarım
bunun için bir program varmı?
yada bunları arattırıp da maıl olarak atabılırmıyım ?

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Sayın Kamiltamkamil;

Spam'a her şekilde düşersiniz... Telekom günde 500 trafiğe izin verir buna normal iş mailleriniz de dahildir. Bunun üzerindeki mail trafiği için yazılı talepte bulunmanız gerek. Gmail de olsa Ip numaranız Telekom'dan geçiyor. Hoş , başka ülke üzerinde de olsanız farketmiyor, direk karalisteye düşüyor ve olduğunuz ülkedeki Telekom'a ihbar ediliyorsunuz.

Firmalardan alınan bu kadar yüksek mail yarı yarıya geçersiz ya da iş maili değildir, zira toplama yöntemleri "microsoft bu maili 7 kişiye atarsanız size para ödüyor " şeklinde aslı astarı olmayan konulu mailleri insanlara atmak , onların birbirine atarak altta mail listesini toplatmak veya msn avatar sitelerinde mail adresi vermeye zorlamak ya da garip sitelere geçerli mail ile üye olunduğunda gelen birikim gibi yöntemlerle toplanıyor. Ya da robot programlarla net üzerinden belli IPler arası ISPlerde yüklü siteler taranıyor.

Spam bizde de Dünya'da da baskı altına alındı ve iz bırakmıyorum diye düşünmeyin. Diğer yandan kurumsal alıcılar, kurumsal gelmeyen bir maile izin vermezler, direk serverdaki spam kutusuna onlar hiç görmeden düşersiniz veya düşmeseniz de gmail ciddiyetsizliği açıktır, okumazlar bile. Örnek; bankaların binlerce iç mail adresi var ancak içlerine müşteri tanımlamasız 1 tek gmail postası düşüremezsiniz, önce serverda süzülür ve orada kalırsınız. Orta ve büyük işletmelerdeki serverlarda microsoft exchange temelde bunun için var ve alan-gönderen bellidir, geçecek miktar da 64Kbyte'dir yani bir mektup sayfası. Öyle resimli flashlı gif'li hiçbirşey bu kısıt nedeniyle geçmez.

Günümüzdeki yöntem , normal çağrı merkezi pazarlaması esnasında mail göndermeye izin almak. Ya da sitenizde kullanıcının tercihi ile maillist'inize adresini vermesini beklemek. Kısacası kurumsal yöntem...Gmail ya da başka mail serverini taklit ederek robot mail atan programları nette bulabilirsiniz. Patır kütür de atabilirsiniz. Ancak 500 mailden sonra ilk olacak şey IP adresiniz bloklanır, ikincisi aranırsınız , üçüncüsü gmail bu hesabınızı suspect (şüpheli) adress eder ve tıkar ...

Bilişim kanununa göre spam yaratmak suç, bu ölçüde trafik için kamu davası açılabilir ve ciddi müeyyide görebilirsiniz. Bu konuları araştırmanız , sonra birşeyler yapmanız daha doğru olabilir.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 English
31-03-2022
Sn. Cems,
Değerli bilgiler için teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
microsoft 2007 türkçe
Sayın Kamiltamkamil;

n yapmalıyım acaba?
Spam'a her şekilde düşersiniz... Telekom günde 500 trafiğe izin verir buna normal iş mailleriniz de dahildir. Bunun üzerindeki mail trafiği için yazılı talepte bulunmanız gerek. Gmail de olsa Ip numaranız Telekom'dan geçiyor. Hoş , başka ülke üzerinde de olsanız farketmiyor, direk karalisteye düşüyor ve olduğunuz ülkedeki Telekom'a ihbar ediliyorsunuz.

Firmalardan alınan bu kadar yüksek mail yarı yarıya geçersiz ya da iş maili değildir, zira toplama yöntemleri "microsoft bu maili 7 kişiye atarsanız size para ödüyor " şeklinde aslı astarı olmayan konulu mailleri insanlara atmak , onların birbirine atarak altta mail listesini toplatmak veya msn avatar sitelerinde mail adresi vermeye zorlamak ya da garip sitelere geçerli mail ile üye olunduğunda gelen birikimle toplanıyor. Ya da robot programlarla net üzerinden belli IPler arası ISPlerde yüklü siteler taranıyor.

Spam bizde de Dünya'da da baskı altına alındı ve iz bırakmıyorum diye düşünmeyin. Diğer yandan kurumsal alıcılar, kurumsal gelmeyen bir maile izin vermezler, direk serverdaki spam kutusuna düşersiniz onlar hiç görmeden veya spama düşmeseniz de gmail ciddiyetsizliği açıktır, okumazlar bile. Örnek; bankaların binlerce iç mail adresi var ancak içlerine müşteri tanımlamasız 1 tek gmail postası düşüremezsiniz, önce serverda süzülür ve orada kalırsınız. Orta ve büyük işletmelerdeki serverlarda microsoft exchange temelde bunun için var ve alan-gönderen bellidir, geçecek miktar da 64Kbyte'dir yani bir mektup sayfası. Öyle resimli flashlı gif'li hiçbirşey bu kısıt nedeniyle geçmez.

Günümüzdeki yöntem , normal çağrı merkezi pazarlaması esnasında mail göndermeye izin almak. Ya da sitenizde kullanıcının tercihi ile haberalma şeklinde sınırlı şart ile maillist'inize adresini vermesini beklemek. Kısacası kurumsal yöntem...Gmail ya da başka mail serverini taklit ederek robot mail atan programları nette bulabilirsiniz. Patır kütür de atabilirsiniz. Ancak ilk olacak şey IP adresiniz bloklanır, ikincisi aranırsınız , üçüncüsü gmail bu hesabınızı suspect (şüpheli) adress eder ve tıkar ...

Bilişim kanununa göre spam yaratmak suç, bu ölçüde trafik için kamu davası açılabilir ve ciddi müeyyide görebilirsiniz. Bu konuları araştırmanız , sonra birşeyler yapmanız daha doğru olabilir.
Sn cems
Değerli bilgiler için çok teşekkür ederim
ben bu maiileri bankmail isimli bir internet sitesinden parayla satın aldım ve referanslarına bakarak yaptım bunu
Şimdi dediklerine gelince sanırım benim bu konuda ne yapacagım iyice muamma oldu :(

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Sayın Kamiltamkamil ,

789 Bin kuruma ; işçi kuruluşları işveren kuruluşları sivil toplum örgütleri gibi büyük grupları altalta düşünüyorum ve ulaşamıyorum. Bu gerçekçi gelmiyor , zira bu kadar kurum İstanbul'da olsa kent Dünya finans merkezi haline gelirdi. Yurt çapında ise inanılmaz ekonomi çarkı demek. Referans olarak verilenler büyük güçler olarak görünüyorsa bu tarz sitelere kendini neden refere etsin ki ? İhtimalen haberleri bile olmuyor, olsa da listeden kendilerini çıkarttırmaları da bir külfet; noter ihtarı ile başlıyor süre geçiyor silmezse ISP kurumuna şikayet ediliyor o da mahkeme kararı istiyor hadi kalk avukat tut dava aç celp gönder ; adres sahte ya da farklı ya da taşınmışsa , herşey silbaştan...

Ayrıca kurumsal ya da özel ; mail adresi bildiğiniz Ptt posta mektubu ile aynı kanuna tabidir, izinsiz paylaşılamaz alınamaz satılamaz böyle bir özgürlük yok, yasalı bırakın haberleşme özgürlüğü açısından her ülkede anayasal suçtur. Bu iş doğal olsaydı Google Yahoo'ya; Yahoo Hotmail'e , Hotmail Crawler'e vs vs birbirlerine topluca satardı. Dünya haberlerinde zaman zaman bu tarz (intern) işlem yapan kurumlara ve kişilere kim olduğuna bakmadan inanılmaz cezalar verildiği geçiyor.

Bu bilgileri sakın yanlış anlamayın; kimseyi yermek ya da bilgi taslamak ya da satıcınızı suçlamak için söylemiyorum, bu internetten bir çeşit para kazanma şekli ve satıcı gördüğünüz gibi pek birşey kaybetmiyor, bir kurum dahi olsa firma isminde 1 harf değiştirmesi kurtulmasına yetiyor. Bunları, insanların bilgisi için yazıyorum; aksini düşünen ve yapıp da kral tahtına oturduğunu söylemek isteyen de karşı fikrini tabii ki yazabilir. Ve umarız bununla sözgelimi "Arçelik böyle doğdu" benzeri bir genelbilinen ispatla tabii ki, sallama değil..Sonuçta insanlar ne yapacağına kendileri karar verir; risk kavramı gözüpek ile gözükara arasında bir yerde durur,her şekilde iki uç sonucu vardır ; kaybeder ya da kazanırsınız.

En basitinden burada binlerce kişinin gerçek mail adres kaydı var ve yıllardır (belki de bu değerleri çalmak için) hack saldırıları olduğu halde forum ; yüksek seviyedeki çizgisini moderatörlerinin alim , nezih tutumu nedeniyle hiç kaybetmedi. Hepsi ayrı bir cevher ve aktif bilgi krateri değerindedir ama hepsi de bir derviş kadar sadedir,asla can yakmazlar, gayet güzel bir Türkçe kullanarak mesajlarımızı elleriyle tutup güzel ve akıcı bir dil ile izah eder ya da fikren yol gösterirler, üstelik erinmeden gecenin bir yarısında hiç bir faydalanma da beklemeden canla başla kod anlamında da destek olur, düşünün ; bir bardak su ölçüsünde bile onlara faydamız dokunmadığı halde pozitif sonucu duyuncaya kadar yanlız bırakmazlar. Onlar için yapabildiğimiz iki yegane şey; teşekkür ya da dua.. Hepsi hepsi bu ...

Ben , buraya verdiğim mail adresimi hiçbir spam mailde görmedim ve 6 yıldır tek buraya ait kaldı. Yani burada binlercesi varken Http://www.excel.web.tr bunları tutup satmadı, hakkımdır demedi. Dahası server yetmedi kapasite büyütürken bize gelir lazım denmedi ki , yapabilirlerdi isteseler; belki de kendi özel bütçelerinden bizim refahımız için karşıladılar , gerçeği ben 6 senedir bilmiyorum ,bilmiyoruz... Bildiğimiz ; burada adresimiz, kişiselliğimiz ve bilgimiz güven altında elit bir çizgide müreffeh demokratik ve Vatan Bayrak Cumhuriyet ilkelerine de saygı ile sonuna kadar bağlı, ancak farklı görüşlere de sonuna kadar açık bir zeminde soru ve bilgiler 24saat paylaşılıyor.

Bunu yazmamdaki amaç ise , ikisi de internet üzerinde olduğu koşulda Http://www.excel.web.tr kurumu ile sizin satın aldığınız kurum arasındaki farka parmak basmaktır.

Nihayette; bir işadamı olarak ben burada ciddi anlamda algoritmik düşünmeyi öğrendim.
Yani konunun başından sonuna kadar her basamağı gözetmek ve her bir stepte evet-hayır koşullarında karşıma ne çıkacağına bakmak. Cevapları bizde olmayan evet-hayır durumlarında ise algoritmayı devreden çıkarmadan araştırmak ya da sormak en doğrusu. Karar da bunlardaki gerçek doğrularla yanlışların toplam ağırlığında çıkmalı.Bu yolla satışlardaki albenilerin arkasını görmek , alışlardaki isabetin oranını belirler.

Muammanız konusuna gelince, çözümünüz eğer paranızı geri almak ise , tüketici hakları kanununa bir göz atın ya da bir tüketici derneği şubesini bulup itiraz iptal süresi içinde uğrayın ve eğer bir doğru kurum adresi varsa ayıplı satış iddia ve havale masrafları hariç ücreti iade talebi ile bir noter ihtarnamesi gönderin. Parayı alan hesap kurum görünümlü kişisel hesap ise , tabii bunun adı soyadı IBAN no , havale makbuzunuzun aslı ve benzer kağıtlar, satışın yasal faturası yada fişi vs gerekecek. Kurum ya da kişi bunlara karşılık ürün aleniyete düştü diye karşı ihtarname çekerse konu ya kapanır ya da mahkemelik olur .

Veya kısayoldan, siz kurumsanız bu masrafı " kanunen kabul edilmeyen giderler" hanesine atarsınız yine konu kapanır.

Ama naciz önerim; siz siz olun , böyle bir spam trafiği (bence) yaratmayın. Listeyi eleyin ve günde en fazla 100 adet ve 2 gün ara ile 1 haftalığına kendi outlook , IP ve kurum mailinizden gönderim yapıp geri dönüşe bakın. İşe yarıyorsa aynı düzende veya Telekom'a yazılı başvuru ile aldığınız limitte 789000 adresi eritirsiniz. İşe yaramıyorsa mesainizi harcamayın, koyun bir yere başka bir zaman ve nedende lazım olabilir ; canınız sağolsun.

Son düzenleme: