• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel'de kullanılan Makro ve Formüllerin değiştirilememesi-e-imza!!

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 ingilizce
Merhaba arkadaşlar,

Ben şu an bir konu üzerinden uğraşıyorum.Bununla ilgili bir sorum olacaktı.

Mesela bir kullanıcı excel dosyasını e-imza ile(dijital imza) imzalayıp sonrasında bunu server'a ,siteye upload edecek.Ama benim bu excel dosyamın içinde makrolar ,fonskiyonlar formüller falan var mesela tarih formülü falan var.Ben bu kullanıcının e-imzalı upload etmiş olduğu excel dosyasını dowload edeceğim sonra diyelim.Ben yönetici olarak bu e-imzalı excel dosyasını download ettikten sonra görüntülemek isteyeceğim.Bu görüntüleme sırasında bu excel dosya içeriği değişmemiş olmalı değişmiş olursa e-imzalı belge geçersiz sayılıyor çünkü.Bunu nasıl sağlayabilirim bunu soracaktım.Mesela ben yönetici olarak bu excel dosyasını indirdiğim zaman excel dosyasının içindeki tarih formülü otomatik indirdiğim zamana göre tarihi alacaktır.formül kullandığım halde tarih değişmesin ,makrolar olmasın bu excelin içinde download edilirken bunu nasıl sağlayabilrim?

Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.Teşekkürler şimdiden.

Kullanıcıdan size sunulacak dosyanın, VALUES/sadece DEĞER(formüller içermeyecek) şeklinde kullanımınıza açılmak üzere SAVE/KAYIT edilmesi çözüm olacaktır..

Geri