• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excelde hücre değerinin kullanılması

Excel Vers. ve Dili
MS Excel-2007-Türkçe
Merhaba,siteyi hazırlayanlara teşekkür ederim.Soruma umarım cevap bulurum.Benim sorunum; örneğin bir hücreye "masa" yazacağım,başka bir hücrede örneğin masa*2 gibi bir formül yazacağım,fakat bu formülde masa yazan yere otomatik olarak örneğin 5 değerini kendisi girecek.Bunu vba kullanmadan yapmak istiyorum.Zaten vba bilmiyorum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba

Aramıza hoşgeldiniz.

Masa değerinin 5 olduğu neye göre belirlenecek.

Her masa yazdığında 5
her sandalye yazdığın 3
sabit mi?
yoksa değişken mi?

Selamlar,

Forumumuza hoşgeldiniz. Ekteki dosyadaki çözüm işinize yarar mı?

Ekli dosyalar

Bu kadar kısa sürede bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim.Masa yazdığımda sabit olarak masa gördüğü her yere 5 yazacak.Bunu tanımlamam gerek bir şekilde.teşekkür ederim.

Hoşbulduk arkadaşlar.Öncelikle teşekkür ederim kısa sürede cevap yazdığınız için.Ben masa değerini sabit olarak 5 yazacağım.Başka bir hücrede hesaplama yaptırdığımda masa yazan yere otomatik 5 değerini yerleştirmesini istiyorum.Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.

Hoşbulduk arkadaşlar,öncelikle teşekkür ederim hızlı cevapladığınız için.Ben bir şekilde masa değerini sabit olarak 5 tanımlayacağım.Daha sonra başka bir yerde(hücrede) içinde masa kelimesinin geçtiği bir formül gireceğim.formülde masa isminin geçtiği her yerde 5 kullanacak.Tekrar teşekkürler.

arkadaşlar bir sorun var sanırım.Mesajın gitmediğini zannettim fakat önceden yazdıklarım göndermemişim gibi görünüyordu.

korhan hocamızın örneği işinizi görür.

gerçekten "masa" yazarak işlem yapmak istiyorsanız alan tanımlamalısınız.

kullanmadığınız bir sayfada veya aynı sayfanın uygun bir bülümüne gelin 5 yazın. formül satırının solunda hücre adresinin yazılı olduğu bölüme tıklayarak "masa" yazın. enter.

herhangi bir hücrede =masa*2 yazdığınızda sonucu görebilirsiniz.

alan tanımlama işlemini excel2003'te insert/name/define (ekle/isim/tanımla), excel 2007'de formulas/defined names/define name ile de yapabilirsiniz.

Selamlar,

Sn. mancubus'un tarif ettiği yöntemle ilgili örnek dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Özellikle Korhan hocanın verdiği bilgiler çok aydınlatıcı oldu,kolay gelsin.

Geri