• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde hücre değerine göre Taşıma

Excel Vers. ve Dili
TÜRKÇE
Merhaba,

Excel de Çalışma sayfamda A ve B sütunlarında ortalama 1000-2000 adet veri ile çalısıyorum, her gün A ve B sütununda birbirlerinde olmayan hücre değerlerini sağ tık+T+O tuşlarıyla sona taşıyorum. Bunu makro ile yapabilirmiyim. Yani A sütunundaki hücreleri B sütunu ile, B sütunundaki hücreleri A sütunu ile karşılaştırıp eşdeğeri olmayan hücreleri sona taşıyacak. Bu durumu makroya çevirebilir miyiz yardımlarınızı rica ediyorum, iyi forumlar.

Aşağıdaki kodları deneyiniz. C kolonu yardımcı kolon olarak kullanılır.

Kod:
Sub sirala()
    Application.ScreenUpdating = False
    Range("C:C").Clear
    sonsatir = Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
    For i = 1 To sonsatir
      adeta = WorksheetFunction.CountIf(Range("B1:B" & sonsatir), Cells(i, "A"))
      adetb = WorksheetFunction.CountIf(Range("A1:A" & sonsatir), Cells(i, "B"))
      If adeta = 0 And adetb = 0 Then
       Cells(i, "C").Value = 0
      Else
       Cells(i, "C").Value = 1
      End If
    Next i

Range("A:C").Sort key1:=Range("C1"), ORDER1:=xlDescending
    Range("C:C").Clear
    Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Son düzenleme:
Merhaba,
Yanıtınız için çok teşekkür ederim, lakin tam olarak işime yarar şekilde değil aşağıya örnek çalışma sayfamı paylasıyorum, tam olarak A sütunu ile J sütünunu karşılaştırıp aynı olmayanları 2 tablodanda sağtık+T+O yaparak en aşağı gönderiyorum.Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Örnek Dosya.

Merhaba,
Yanıtınız için çok teşekkür ederim, lakin tam olarak işime yarar şekilde değil aşağıya örnek çalışma sayfamı paylasıyorum, tam olarak A sütunu ile J sütünunu karşılaştırıp aynı olmayanları 2 tablodanda sağtık+T+O yaparak en aşağı gönderiyorum.Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Örnek Dosya.

Sağ tık T+O nedir? Aşağı göndermek ne demek?

Tabloda bir hücreyi bağlı olduğu sütunun en sonuna taşımak için kullandığım kısayol idi, excelde şu şekilde gözüküyor.

Resim Linki

İyi Çalışmalar.

Tabloda bir hücreyi bağlı olduğu sütunun en sonuna taşımak için kullandığım kısayol idi, excelde şu şekilde gözüküyor.

Resim Linki

İyi Çalışmalar.

Özet tabloya göre hazırlandı. Kontrol ediniz.

Kod:
Sub sirala()
Dim pta, ptj As PivotTable
Dim sonsatira, sonsatirj As Long

' Application.ScreenUpdating = False
    Set pta = ActiveSheet.PivotTables("PivotTable6")
    sonsatira = pta.TableRange1.Rows.Count - 1 

Set ptj = ActiveSheet.PivotTables("PivotTable5")
    sonsatirj = ptj.TableRange1.Rows.Count - 1

For i = 3 To sonsatira
      If i > sonsatira Then Exit For
      adeta = WorksheetFunction.CountIf(Range("J3:J" & sonsatirj), Cells(i, "A"))
      If adeta = 0 Then
         With pta.PivotFields("Referans")
           .PivotItems("" & Cells(i, "A").Value & "").Position = .PivotItems.Count
         End With
         sonsatira = sonsatira - 1
      End If
    Next i

For i = 3 To sonsatirj
      If i > sonsatirj Then Exit For
      adetb = WorksheetFunction.CountIf(Range("A3:A" & sonsatira), Cells(i, "J"))
      If adetb = 0 And Cells(i, "J").Value <> tasinan Then
         With ptj.PivotFields("İRS")
           .PivotItems("" & Cells(i, "J").Value & "").Position = .PivotItems.Count
         End With
        sonsatirj = sonsatirj - 1
      End If
    Next i

' Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Son düzenleme:
Hocam çok teşekkür ederim Tam istediğim gibi olmuş son bir ricam olucak sizide uğrastırıyorum ama anladıgım kadarıyla A sütununu J de arayıp olmayanları en son hücreye gönderiyor, aynı zamanda J sutununu A sutununda arayıp olmayanları en son hücreye gonderebılırmıyız isterseniz ayrı makroyla isterseniz aynı makroya devam edebilirsiniz sizi yoruyorum ama cok teşekkür ederim.

Bir önceki kod güncellendi. Dener misiniz?

Hocam tek kelime ile 'EFSANESİNİZ' elinize kolunuza sağlık beni ve diğer arkadaşlarımı büyük bir yükten kurtardınız Allah razı olsun. Sanırım başka tablolarda sadece makrolardaki değerleri değiştirerek adapte edebilirim değilmi :)

Hocam tek kelime ile 'EFSANESİNİZ' elinize kolunuza sağlık beni ve diğer arkadaşlarımı büyük bir yükten kurtardınız Allah razı olsun. Sanırım başka tablolarda sadece makrolardaki değerleri değiştirerek adapte edebilirim değilmi :)

Bu iki satırı ve döngüleri çoğaltın. Değişkenleri olması gereken kolonlara göre belirleyin yeterli olur.

Set ptj = ActiveSheet.PivotTables("PivotTable5")
sonsatirj = ptj.TableRange1.Rows.Count - 1

Geri