• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excelde harfler nasıl saydırılır

Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2016
sayfa 1 de görüleceği üzere ayakabı ve elbise noları var ayakkabıları tek hürede girdiğimde sayfa ikide gerekli hücreye atarak işlem tamam oluyor burda bir sorun yok fakat elbiseleride .m.l.xl.xxl.gibi sayfa 1 de tek hücreye girerek sayfa 2 de uygulayamıyorum ayakkabılar gibi bir çözümlemeye ihtiyacım var yardımcı olurmusunuz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Böyle bir uygulamaya neden ihtiyaç duyduğunuzu anlayamadım. diyelim ki a kişisini sayfa1'e kaydettiniz ve soyfadaki formülünüzle bunu sayfa 2'ye aktardınız. B kişisine geçtiğinizde ne olacak. Sayfa1'de aynı yere B kişinizin bilgilerini yazınca dosyanın bu haliyle bilgiler yine A kişisinde görünecektir. Düzeltmek için sayfa 2'deki A kişisinin formüllerini B kişisinin ilgili hücrelerine taşımanız gerekecek. Ama bu sefer A kişisinin bilgileri kaybolacak. Madem her kişinin bilgisini icmal olarak görmek istiyorsunuz neden sayfa1'de sadece 1 kişinin bilgilerini alıyorsunuz?

Açıkçası dosyanızdan nerdeyse hiçbir şey anlamadım.

Dostum .sayfa 2 de görüldüğü gibi 59 kişi üzerinden çalışıyorum sayfa 1 i örnek olarak verdim aslında sayfa 1, 59 çalışanın bütün özel bilgilerini içeren bir dosyadır bu dosyadaki kişilerin zaman içerisinde değişen bilgileri sayfa 1 üzerinde çalışılıyor sayfa 2 vediğer sayfalara giden bilgiler (t.c no) ( tel no) ayakkabı no, beden no gibi, bilgiler çıktı almak amacıyla ve ilgili birimleri bilgilendirmek amacıyla kullanılmaktadır ve büyük kolaylık sağlamaktadır çalışanların bilgilerini tek tek bir çok sayfayaişlek ve hataların önüne geçmek için oluşturdum ,fakat beden no larda görüldüğü gibi sınıfta kaldım.formül çözümlemelerinizi bekliyorum teşekkürler..

Merhaba,

C3 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın.
Bu formülü H3 hücresine kadar sürükleyin.

Kod:
=EĞER(EĞERSAY(Sayfa1!$A$1:$A$1000;$B3)=0;"";EĞER(İNDİS(Sayfa1!$A$1:$H$1000;KAÇINCI($B3;Sayfa1!$A$1:$A$1000;0)+4;4)=C$2;İNDİS(Sayfa1!$A$1:$H$1000;KAÇINCI($B3;Sayfa1!$A$1:$A$1000;0)+4;4);""))

Daha sonra I3 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın.
Bu formülüde L3 hücresine kadar sürükleyin.

Kod:
=EĞER(EĞERSAY(Sayfa1!$A$1:$A$1000;$B3)=0;"";EĞER(İNDİS(Sayfa1!$A$1:$H$1000;KAÇINCI($B3;Sayfa1!$A$1:$A$1000;0)+4;5)=I$2;İNDİS(Sayfa1!$A$1:$H$1000;KAÇINCI($B3;Sayfa1!$A$1:$A$1000;0)+4;5);""))

Son olarak C3:L3 hücrelerini seçip alt hücrelere ihtiyacınız kadar kopyalayın.

Korhan bey kardeşim ilginiz için teşekkür ederim fakat gönderdiğiniz formülü uygulayamadım (bu kapasite bende yok ) benim uygulamam ayak kabılarda şu fomül idi=EĞER(Sayfa1!D6=41;41;0) =EĞER(Sayfa1!D6=42;42;0)=EĞER(Sayfa1!D6=43;43;0)sonrada devamında =(TOPLA(C3:C61)/40) buformülü uyguladım fakat elbiselerde nasıl förmül uygulamam gerekir ,sorunum burda.çözüm sizlerde saygılar.

Geri