• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde girilen tarihin bitişide metinle uayrı verme?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aster
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 türkce
Merhabalar benim sorunum =mak formülü ile sutundaki en büyük tarihi hücrede gösterdikten sonra tarihi bir gün gecince metin olarak "YENİBOSNA GARAJ" diye hücrede uyarı verdikmek istiyorum bunu nasıl yaparım ? şimdiden teşekkürler.

Merhabalar benim sorunum =mak formülü ile sutundaki en büyük tarihi hücrede gösterdikten sonra tarihi bir gün gecince metin olarak "YENİBOSNA GARAJ" diye hücrede uyarı verdikmek istiyorum bunu nasıl yaparım ? şimdiden teşekkürler.

merhaba
Kod:
=EĞER(MAK(A:A)>BUGÜN();"YENİBOSNA GARAJ";MAK(A:A))
şeklinde deneyiniz.
A sütunundaki maksimum tarihi bulur ona göre bilgi çıkartır

merhaba
Kod:
=EĞER(MAK(A:A)>BUGÜN();"YENİBOSNA GARAJ";MAK(A:A))
şeklinde deneyiniz.
A sütunundaki maksimum tarihi bulur ona göre bilgi çıkartır

ihsan bey cevabınız için teşekkür ederim ama yine en büyük tarihi çıkarıyor formul hücrede benim istediğim tam olarak şu atıyorum 12.07.2011 sutundaki en büyük tarih bunu ayrı bir hücrede çıkarıyorum ama ayın 13 olunca sutunda başka tarih olmadığı için verdiğim metini yönlerdiğim hücrede yazmasını istiyorum

ne yapmak istiyorsunuz dosyada çok sayfa var_?

2 ci sayfadaki tarih yazan bir hücre var yukarıda koşullu biçimlandirme yapışmış bu hücre b sutundaki en büyük tarihi gösteriyor benim istediğim bu hücrede en büyük tarih 1 gün gectiğinde orada verdiğim metinin yazması taki daha ileriki bir tarih girilene kadar bunlar araçların verildigi kira bitiş tarihleri kirada olmayan araçlarıda bu şekilde ana ekranda boşta oldugunu anlamak için yapmak istiyorum umarım anlatabilmişimdir:)

2 ci sayfadaki tarih yazan bir hücre var yukarıda koşullu biçimlandirme yapışmış bu hücre b sutundaki en büyük tarihi gösteriyor benim istediğim bu hücrede en büyük tarih 1 gün gectiğinde orada verdiğim metinin yazması taki daha ileriki bir tarih girilene kadar bunlar araçların verildigi kira bitiş tarihleri kirada olmayan araçlarıda bu şekilde ana ekranda boşta oldugunu anlamak için yapmak istiyorum umarım anlatabilmişimdir:)

merhaba
H2 hücresine
Kod:
=EĞER(MAK($B$10:$B$400)<BUGÜN();"Yenibosna Garaj";MAK($B$10:B400))
bu formülü giriniz ve deneyiniz.

Geri