• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde formülün aşağı yayılması

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Arkadaşlar kolay gelsin.Konuyu örneklendirerek sorumu sormak istiyorum.A1 de yazdığımız formülü A1 hücresinin sağ alt köşesindeki + işaretine tıklayınca aşağı doğru yayıyor(kopyalıyor).Fakat dolu olan son hücreye kadar değil de ilk boşluğa kadar kopyalıyor.Örneklendirecek olursak.A1,B1,C1 dolu ve D1,E1 boş olsun.Ayrıca F1,G1 de dolu olsun.Yayma işlemi yaptığımızda formül A1,B1,C1'e yayılıyor ama D1 VE E1 boş olduğu için alt tarafa devam etmiyor.Benim istediğim ise bir çift tıklama ile A1'deki formülü tüm hücrelere(A1,B1,C1,D1,E1,F1,G1) yayılması.Bu mümkün mü?Şimdiden cevaplayan arkadaşlara teşekkürler.....

Arkadaşlar kolay gelsin.Konuyu örneklendirerek sorumu sormak istiyorum.A1 de yazdığımız formülü A1 hücresinin sağ alt köşesindeki + işaretine tıklayınca aşağı doğru yayıyor(kopyalıyor).Fakat dolu olan son hücreye kadar değil de ilk boşluğa kadar kopyalıyor.Örneklendirecek olursak.A1,B1,C1 dolu ve D1,E1 boş olsun.Ayrıca F1,G1 de dolu olsun.Yayma işlemi yaptığımızda formül A1,B1,C1'e yayılıyor ama D1 VE E1 boş olduğu için alt tarafa devam etmiyor.Benim istediğim ise bir çift tıklama ile A1'deki formülü tüm hücrelere(A1,B1,C1,D1,E1,F1,G1) yayılması.Bu mümkün mü?Şimdiden cevaplayan arkadaşlara teşekkürler.....

merhaba

mümkündür.
otomatik doldurma aşağıya doğru demişsiniz, sağa doğru örneklemişsiniz.
örnek dosya ekleyiniz.

Merhaba,

Küçük bir örnek ile açıklayabilirmisiniz.
Bu şekilde anlaşılması zor olacak.

Son düzenleme:
Merhaba,

Ben, kendi adıma birşey anlamadım. Umarım anlayan arkadaşlar çıkar.

Ne yapmak istiyorsunuz.
Almak istediğiniz sonuç hangisi.

Merhaba,

Uyguladığınız doldurma yönteminin özelliği odur.

Açıkladığınız gibi olmasını istiyorsanız bir kaç yol ile yapabilirsiniz.

1-) A1 hücresini kopyalayın / A2:A10 aralığı seçip yapıştırın.

2-) A1:A10 arasını seçin / Düzen / Doldur / Aşağı menüsünü kullanın. ( Kısayol tuş kombinasyonu : ctrl + d )

.
.

gibi...

.

Geri