• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde fare ıle tıkladğım hücrenın...

arkadaşlar sorun şu ben maouse ile tıkladığım hücrenin değerine göre a1 hücresine yazı yazdırmak isityorum
örneğin

sayfamda bir yerde 3249 var ben ona tıklayınca a1 hücresine bilgisayar yazsın eger ki sayı 3247 ise a1 hüzresine kimya yazsın bunu makrosuz yapabilir miyim? acil :(((

bunu makrosuz nasıl yapacaksınız onu anlamadım mause'yi nereye tıklayacağınız belli değil. belli olsa formülle belki çözüm bulabilirdik.
bir de açıklamaların çok yetersiz olmuş biraz daha bilgi verirseniz ona göre yardımcı olmaya çalışırım

1zvs4rn.jpg

hocam burada tıkladığım hücredeki sayıya göre yukarıya açıklama getirsin istiyorum

hocam dosyada farklı bişey yok 7 mb dosya büyük oldugu için eklemedim benim amacım nitelik kodları olan yere 3249,3249 gibi kodlar var ve bunlar farklı öğrenim türlerine karşılık geliyor benim istediğim o öğrenim kodlarının karşılığını kullanıcı öğrenim koduna tıkladığında yukarıda bilgi versin olay bundan ibaret sizden istediğim ben örneğin fare ile G6 ya tıkladım benim fare ile hangi hücreye tıkladığımın adres bilgisini formul içinde kullanmak istiyorum örneğin
A1=eğer(aktif_hücre=3249;"pc";eğer(aktif_hücre=3248;"elma";"boş"))

bunun gibi kullanmak istiyorum anlatabildim mi hocam acaba :(

bu dosyayı biz nasıl yapalım.
görerek mi yapacağız.
siz ufak bir örnek dosya hazırlayın ve onun üzerinde açıklayınız.
Not : İlla Formülle İstiyorsanız Bu Formülle Olmaz Bilginiz Olsun

tamam hocam teşekkür ederim silebilirsiniz konuyu...

Geri