• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde Dağıtım Nasil Yapilir?

Excel Vers. ve Dili
2003
Kıymetli Arkadaşlar okul denemelerinde kullanmak icin bir prgram yapmayi düsünüyorum.Bu excel ile yapılabilir mi ?Bu konuda yardimci olursaniz sevinirim.

150 kişilik bir ögrenci grubunu beş şubeye esit bir sekilde ve her seferinde ayri yerlere olmak üzere dagtabilir miyiz.Yani bunu yapmanin bir yolu var mı?İlgi ve alakanız icin simdiden tesekkür ederim.

Muygun Hocam, ögrenci isimlerinin yanina numaralarinida yazmak icin bir sütün eklesem sorun olur mu? Bir de yerlestirme konusunda dikkat etmem gereken bir sey var mı? Yani söyle yapacam
6. sınıf subemizden 5 sınıf var bunlarin listelerinin alt alta yazıp sonra sabitle dedigim zaman bu listedeki ögrencilerim bes sınıfa dagilmis olacaklar. Çalisma böyleyse sorun yok.Çok tessekkür ederim.

Merhaba;
Dağıtım dediğiniz gibi oluyor.
Tabloda;
Öğr. no yada isim yazılmadıysa satır için randomize sayı üretilmiyor. Yani dağıtımda dikkate alınmıyor. Ayrıca toplam sayı 5 e tam bölünmüyorsa örn:151 kişi varsa ilk 4 sınıfa 30 son sınıfa 31 kişi yerleştiriliyor.
Ayrıca bu tabloda öğr.no ve adı birleştirilerek sabit tablosuna taşındı.
İstediğiniz farklı ise belirtin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Elinize saglık Muygun Hocam çok güzel olmuş.Yeri gelmisken bir sorum daha olacak.Ögrenci listesini yazıp sabitledikten sonra listede aynı sınıftaki ögrencilerin arka arkaya geldiklerini gördüm.Bunün icin bir sey yapilabilir mi yoksa böyle kalmasi daha mi iyi olur?
Bu prgrami istememdeki amac bes sınınıfı karma bir şekilde bes sınıfa dagitıp ögrencilerin kendi sınıflarindan biriyle yan yana oturmasini engellemek.Böylelikle daha saglikli bir deneme sınavı yapmak.Her şey icin Çooooooooook tesekkür ederim.

öğrenciler sınıflara yerleşirken tek tek yerleşmesini nasıl sağlarım. 1. sınıfa ilk öğrenci yerleştikden sonra 2. öğrenci 2 saniye sonra yerleşsin istiyorum. ben bu programı 1. sınıf öğrencilerini öğretmenlere dağıtırken kullanmak istiyorum.
şimdiden teşekkürler...

öğrenciler sınıflara yerleşirken tek tek yerleşmesini nasıl sağlarım. 1. sınıfa ilk öğrenci yerleştikden sonra 2. öğrenci 2 saniye sonra yerleşsin istiyorum. ben bu programı 1. sınıf öğrencilerini öğretmenlere dağıtırken kullanmak istiyorum.
şimdiden teşekkürler...
Bencede çok makbule geçerdi.
Sınıfların adil dağılımı için;
1-Öğrencileri Sınıflara eşit sayıda dağıtmalı.
2-Kız erkek dağılımı da eşit olmalı
Örneğin. 200 kız ve 250 erkek öğrenci kayıt edilmiş olsun.Toplam 450 ediyor.
12 sınıfa bu öğrencileri; 16 kız ve 21 erkek şeklinde randomize dağıtımını yapmalı

Artan 1-2 yada 3 öğrenciyide rastgele sınıflara atamalı ve liste alabilmeliyiz.
SONUÇ
Velilerin içi rahat olur ve Ayrı oluşturulmuş sınıf şikayeti biter..
Öğretmenler eşitlik güvencesi içinde derse başlar
BU KONUYA EL ATILMASI EĞİTİMDE ÖĞRENCİ BAKIMINDAN BİR SORUNU ÖNEMLİ ÖLÇÜDE GİDERECEKTİR:

Geri