• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde butonla ilgili word dosyası açmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan safir33
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

safir33

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2010 TÜRKÇE
Sevgili hocalarım ve sevgili arkadaşlarım; Ekte vermiş olduğum sınav örneğinde postalar yardımı ile excel sayfasındaki verileri word dosyasına alabiliyorum. Sorunum şu;
Excelde verileri değiştirdiğim zaman mesleğe bakarak o mesleğe ait olan word dosyasını çağırmak istiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.
Tüm arkadaşara iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar bir el atabilirseniz çok sevinirim.

Sayın hocalarım valla mesaj atmadan önce de mesajı yolladıktan sonrada sürekli forumu karıştırıp duruyorum ama istediğim cevaba bir türlü ulaşamadım. Lütfen bir yardım.

Sub DoluÇerçeve1_Tıklat()
Workbooks.Open Filename:=ThisWorkbook.Path & "\C:\Users\casper\Desktop\sınav\tesisat.doc"
End Sub

Arkadaşlar forumda şöyle bir kod buldum ama uyarlayamıyorum. Yok mu bir yardımcı olan. Belki de bulduğum kod bana uymuyor bilemiyorum ki. Kafayı yiyeceğim ya.

Merhaba,
Aşağıdaki kod işinizi görecektir.
Kod:
Sub Dosya_Ac()
yol = ThisWorkbook.Path & "\"
Dosya = Dir(yol & [d2] & ".doc*")
If Dosya <> "" Then
Set wd = CreateObject("word.Application")
wd.Visible = True
wd.Application.Documents.Open yol & Dosya
Else
MsgBox "Böyle bir dosya mevcut değil, dosya adının doğru yazıldığından emin olun.", vbExclamation, "l e u m r u k"
End If
End Sub

Ekli dosyalar

Hocam cevabınız için öncelikle teşekkür ederim.
Ben meslek hücresine (D2) mesleği girdiğimde buton yardımı ile ilgili word dosyasını açmak istemiştim. Yani tüm meslekleri ayrı ayrı yazmak yeriine buton bu işi yapmalı. Mutlaka kolaydır ama ben bilmiyorum özür dilerim.

Kodları ve dosyayı güncelledim. Yeniden indirebilirsiniz.

Hocam Allah razı olsun. Teşekkür ederim, hayırlı akşamlar diliyorum.

Rica ederim, hayırlı akşamlar.

Geri