Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
PictureBox nesnesi kullanarak Web sayfalarında olduğu gibi düğmeler yapabilirsiniz.
Yapmanız gereken Fare PictureBox'un üzerine geldiğinde resim değişecek(MouseMove olayı), tıklandığında değişecek(Click olayı), Fare PictureBox'un üzerinden çekildiğinde resim değişecek(UserFormun MouseMove olayı)
Sayın Alpi
İlginiz için teşekkürler
Yalnız picture Box olayını ilk defa duydum ve nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Bu konu ile ilgili bir dosya yollayabilirseniz incelerim öğrenmeye çalışırım.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Saygılar
Sayın alpı
çalışmanız çok güzel
Yalnız benim sorunum daha faklı
Mousle , oluşturulan şeklin üzerine tıklandığında başka bir dosyam açılacak yani köprü kurulacak.
Ayrıca butonna tıklanarak şeklin gelmesi değilde her zaman sayfada olacak.
Çok şey istiyorum galiba ama sloganımız Excelde sınır yok olduğundan
saygı ve sevgilerimi sunarım.
Google arama motorunda buton.ocx ve xpcontrols.ocx (xpcontrols.ocx daha detaylı nesneleri barındırır,nesnelere XP görünümü verir)arattırın.Bulduğunuz ocx leri Windows\system32 içine kopyalayın.Excel Reference den yolunu tanıtın,toolbox sağ tıklayıp listeden chameleonbuton ve xpcontrols seçeneklerini işaretleyin(gerçi görünüş olarak birbirine benziyorlar ama).İşte size farklı buton görünümleri.
Sayın suroguz ilk mesajınızdaki sorunuzla son mesajınızdaki soru farklı ilk sorunuza ben ve sayın Seyit Tiken cevap verdik.
Siz sorunuzun ilk sorunuzdaki gibi olmadığını başka bir soru sorduğunuzu söylüyorsunuz. Ben hiçbişey anlayamadım. siz düğmelere resim eklenmesi ve bu resimlerin fare hareketlerine bağlı olarak değişmesini istemediniz mi?
Ayrıca Excel de sınır yoktur sloganı kime ait bilmiyorum ama Excel'in sınırları vardır.
İlginiz için çok teşekkür ederim. Çalışmalarınız çok güzel .
Anlatmak istediğimi biraz karıştırdım galıba .Kusura bakmayın.
Şunu diyoru. Mousle üzerine gelince şekil değiştiren buton oluşturdunuz. O butonu açmak için başka bir yere tıklıyoruz ya. İşte o aşama olmadan üzerine gelindiğinde şekil değiştiren butonun excel dosyası açılır açılmaz gözükmesini istiyorum.
Ayrıca excelde sınır yoktur sloganını ben uydurdum.Ama yanlış yaptık galıba Excelin sınırları varmış .
Saygılarımı ve sevgilerimi sunarım.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.