• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde aynı ismi tekrarlamak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan uKiGS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Merhaba,

Excelde illerimin olduğu sütünu yan sütünda bölgeler halinde yazmak istiyorum ama çok veri olduğundan tek tek uğraşmak istemiyorum. Ben İstanbul yazdığımda otomatik olarak onun Marmara olduğunu algılamasını istiyorum. Bunun için bir formül var mıdır?

Şimdiden teşekkürler

Merhaba,

Bunun için kendiniz bir tablo yapmalısınız.
Daha sonra düşeyara formülünü inceleyebilirsiniz.

Tablo hazırda var

şöyle açıklama yapayım size.
F sutununda iller yazıyor
G sütununa ben bunların bölgelerini yazmasını istiyorum.

Örnek dosyanız olursa bakabiliriz.
Hangi ilin hangi bölgeye gitmesi gerektiğini sizin en baştan bir kereye mahsus sabit olarak ayrı bir sayfada tanımlamanız gerekir.

Daha sonra verilerinizi girdiğiniz sayfada düşeyara fonksiyonunu kullanarak, daha önce oluşturduğunuz tabloyu referans göstererek bölgeleri getirebilirsiniz.

Dediğiniz gibi bir sayfa oluşturdum fakat düşeyara ile ben bunu nasıl çağıracağımı bilemedim.
F sutununda illerim yazıyor G sütununa nasıl o illeri getirebilirim Sheet2 deki bölgelere göre? bunun formülünü söylemeniz mümkün mü?

merhaba,

Google drive üzerinden örnek dosyanızı gönderebilirseniz, daha net yanıt alabilirsiniz.

Merhaba,

Sabitler sayfanızda her ilin karşısında bölge olacak biçimde tabloyu tekrar oluşturun.
Daha sonra aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.

Kod:
=DÜŞEYARA(F2;ELEMAN({1;2};Sheet3!$B$1:$B$100;Sheet3!$A$1:$A$100);2;0)

Merhaba,

Sheet1 de G sütununda yapmak istediğinizi anlatır mısınız? formül yanlış olduğu için yorum yapamadım.

Merhaba,

Formüldeki Eleman kısmını anlayamadım ben ?

gönderdiğim excele göre birebir formül sizin verdiğiniz değil mi?

Necdet bey merhaba,

Formül yanlış değil.
Bölgeleri ve illeri yazdığı sayfadaki veriyi düzeltmesi gerekiyor. Formül çalışacaktır.

Merhaba Necdet Bey,

Sheet1'de G sutununa Sheet3 deki bölgelere göre İstanbulsa Marmara Ankaraysa İç Anadolu olacak şekilde formülle gelmesini istiyorum.

Teşekkürler.

Merhaba,

Formüldeki Eleman kısmını anlayamadım ben ?

gönderdiğim excele göre birebir formül sizin verdiğiniz değil mi?

Dediğimi yapın formül çalışır.

Aslında sizin sabitler sayfanızda arattığımız değer olan iller tablonun sağında kalmış. Düşeyara en soldan bakarak sağdan değer getiren bir formül olduğu için hata vermemesi için eleman fonksiyonunu ekledim.

Başka formüllerlede yapılabilir ama alternatif olması için bu şekilde yaptım.
Eğer sabitler sayfanızdaki verilerin sütunlarını değiştirirseniz, eleman fonksiyonuna gerek kalmaz.

Not: Sabitlerin olduğu sayfada her ilan karşısına bölge isimlerini yazmak şartıyla yazdıklarım geçerli.

Dediğiniz şekilde illerle bölgelerin yerlerini değiştirdim fakat #REF uyarsını vermekte şu anda.
ingilizce olarak yaptığımdan Eleman ve düşeyara formüllerini değiştirdim. iki türlüde denediğimde formül hata vermekte.

Hata veren dosyanızı gönderir misiniz.

İngilizce kullanacaksınız formülde aşağıdaki kısmı değiştirin.

Kod:
{1\2}

Kod:
=VLOOKUP(F2;CHOOSE({1\2};Sheet3!$B$1:$B$99;Sheet3!$A$1:$A$99);2;0)

teşekkür ederim yardımlarınız için. Şimdi oldu :)

Önemli değil.
Yalnız imzanızdaki excel versiyonu türkçe görünüyor, bunu düzeltebilir misiniz.

Geri