DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
=EĞER(EHATALIYSA(BUL(" ";KIRP([COLOR="red"][B]A2[/B][/COLOR]);BUL(" ";KIRP([COLOR="red"][B]A2[/B][/COLOR]);BUL(" ";KIRP([COLOR="red"][B]A2[/B][/COLOR]);BUL(" ";KIRP([B][COLOR="Red"]A2[/COLOR][/B]);BUL(" ";KIRP([B][COLOR="red"]A2[/COLOR][/B]);BUL(" ";KIRP([COLOR="Red"]A2[/COLOR]);1)+1)+1)+1)+1)+1));KIRP([COLOR="Red"]A2[/COLOR]);"")
ARkadaşlar merhaba,
Elimde yaklaşık 6000 satırlık, cümlelerden oluşan bir excel var. Ben exceldeki cümlelerde 5 kelime içerenleri seçmek istiyorum. ........
Merhaba Bu formülü dener misiniz_?
Dosya eklemezseniz başka çözüm verme şansım yok bilginizeKod:=EĞER(UZUNLUK($A1)-UZUNLUK(YERİNEKOY($A1;" ";""))>=4;$A1;"")
Biraz daha detaylı anlatabilirsen çok sevinirim. Benim cümleler A sütünunda ben onlardan 5 kelime olanları B sütununa çıkarmak istiyorum.
=EĞER((UZUNLUK(KIRP(A2))-UZUNLUK(YERİNEKOY(KIRP(A2);" ";""))+1)=5;A2;"")
Sayın asi_kral, anılkaya'nın konu açma sebebinin "5 kelime içeren cümleler" olduğunu fark etmediniz sanırım.
Gönderdiğiniz formül sadece hücredeki harf sayısını tespit ediyor.
İyi günler dilerim.
Hayır farkettim. Kelimelerin arasında boşluklar vardır. Ben bu boşlukları saydırdım ve 5 kelime var ise 4 boşluk var demektir. Büyüktür işareti koyarak da üstü kelimeler var ise onları almasını sağladım. bilmem anlatabildim mi_?