• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excel'de arama butonu oluşturma

Merhabalar,

Altın üyeliğim olmadığı için verdiğiniz linki inceleyemedim.
Arama motoru konusunda benim de bir excell çalışma sayfasında arama motoru oluşturarak
link verdiğim diğer 8 çalışma sayfası ( diğer kitaplar kapalı olsa dahi ) içinde arama yapmak istiyorum. mümkün mü ve nasıl yapabilirim.
Yardımlarınıza teşekkür ederim.

Aynı isim bir kaç kez yazıldıgında ilk başta yazan kişi tek buluyor ayni isimleri sıralanması daha çok işe yarar diye düşünüyorum rica etsem ilgilenirmisiniz

Merhaba. #15 deki Arşiv_59.xls dosyasının sadesi ama numara degil de kelime arama ile yapılması mümkün mü? yani Arşiv sekmesinde arama için form aç dediğimizde belge no degil de kelime girerek (hücre içerisindeki cümlede geçen) (büyük küçük harf duyarlı)ve bu kelimeyi diğer sekmelerde (çalışma sayfalarında) arayarak o kelimenin geçtiği dosyaları başlıklar altında (Dolap No, Raf No, İlçe, Açıklama) listeleyecek bir macro mümkün mü?

Merhaba. #15 deki Arşiv_59.xls dosyasının sadesi ama numara degil de kelime arama ile yapılması mümkün mü? yani Arşiv sekmesinde arama için form aç dediğimizde belge no degil de kelime girerek (hücre içerisindeki cümlede geçen) (büyük küçük harf duyarlı)ve bu kelimeyi diğer sekmelerde (çalışma sayfalarında) arayarak o kelimenin geçtiği dosyaları başlıklar altında (Dolap No, Raf No, İlçe, Açıklama) listeleyecek bir macro mümkün mü?
Merhaba.
Örnek dosya ekleyiniz.:cool:

Ekli dosyada acele ile bir örnek hazırladım ancak tabiki adı üstünde örnek. asıl dosyam iş yerinde. ancak onu da bu formatta düzenlemem gerekir eger isterseniz

Ekli dosyalar

pardon excelde hata yapmışım bir sutun eksik göstermişim. revize edilmiş hali dosyanın. Dosya Noyu yazmamısım sürunlardan birinde

Ekli dosyalar

Ney aranacak? Dolap No mu raf No mu,yoksa diğerimi?

Açıklama Bölümünde mesela soyle bir Cümle Olacak "Ulu Mahalle birkan sokak asfalt projeleri" ben burda acıklama bölümündeki ulu mahalle diye arama yaptıgımda kelime olarak bana ulu mahalle gecen dosyaları göstermesini istiyorum (çok şey mi istiyorum :) ) amacım daha önce verilmiş olan arsiv59 daki numara ile arama yerine açıklama sutunundaki satırlarda yazan kelimeleri bulması mahalle bazında cunku bir dosya ismi yukarda dediğim gibi başka bir dosyada işte mudanya güzel yalı kanarya caddesi bordür tretuar projeleri gibi umarım anlatabilmişimdir.

Açıklama Bölümünde mesela soyle bir Cümle Olacak "Ulu Mahalle birkan sokak asfalt projeleri" ben burda acıklama bölümündeki ulu mahalle diye arama yaptıgımda kelime olarak bana ulu mahalle gecen dosyaları göstermesini istiyorum (çok şey mi istiyorum :) ) amacım daha önce verilmiş olan arsiv59 daki numara ile arama yerine açıklama sutunundaki satırlarda yazan kelimeleri bulması mahalle bazında cunku bir dosya ismi yukarda dediğim gibi başka bir dosyada işte mudanya güzel yalı kanarya caddesi bordür tretuar projeleri gibi umarım anlatabilmişimdir.
Tamam.:cool:

Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim a As Long, adr As String, k As Range, myarr(), j As Byte, n As Integer
ReDim myarr(1 To 6, 1 To 1)
ListBox1.Clear
Label1.Caption = "Listelenen : 0 Adet"
If TextBox1.Text = "" Then
    MsgBox "Arama yapabilmek için lütfen kelime giriniz!", vbCritical, "Uyarı"
    TextBox1.SetFocus
    Exit Sub
End If

For n = 2 To Worksheets.Count
    Set k = Sheets(n).Range("E:E").Find(TextBox1.Text, , xlValues, xlPart)
    If Not k Is Nothing Then
        adr = k.Address
        Do
            a = a + 1
            ReDim Preserve myarr(1 To 6, 1 To a)
            For j = 1 To 5
                myarr(j, a) = Sheets(n).Cells(k.Row, j).Value
            Next j
            myarr(6, a) = Sheets(n).Name
            Set k = Sheets(n).Range("E:E").FindNext(k)
        Loop While Not k Is Nothing And k.Address <> adr
    End If
    adr = ""
    Set k = Nothing
Next n
If a > 0 Then
    ListBox1.Column = myarr
    Label1.Caption = ListBox1.ListCount
    Label1.Caption = "Listelenen : " & ListBox1.ListCount & " Adet"
End If

End Sub

Ekli dosyalar

Orion Eline Emeğine Sağlık Hakkını helal et lütfen. çok güzel olmuş. çook teşekkürler şimdi ben A,B,C,D sekmelerine verilerimi girdigimde otomatik olarak arattırdıgımda cıkacak dimi? cünkü her bir sekmede belki de 150-200 satırlık veri yani yazı gireceğim farklı farklı. gercekten de çok işimi yaradı tekrar teşekkürler

Geri