• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde Araç Çubuklarını Gizlemek

Excel Vers. ve Dili
Ofiice 2013
Selam Arkadaşlar. Excelde En üst (kapatma, simge durumuna küçült ve Ekranı kapla) Düğmelerinin bulunduğu kısım hariç Araç Çubukları ve dosya düzen Yazısısı çubuğu dahil makroyla gizlememiz mümkün mü?

Bu kodları bir forma yerleştiriniz
'ARAÇ ÇUBUKLARININ TAMAMINI GİZLE
Private Sub CommandButton1_Click()
Application.ScreenUpdating = False
For i = 1 To Application.CommandBars.Count
Application.CommandBars(i).Enabled = False
Next i
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
'ARAÇ ÇUBUKLARININ TAMAMINI GÃ?STER
Private Sub CommandButton2_Click()
Application.CommandBars(i).Enabled = True
Next i
End Sub

kapatma, simge durumuna küçült ve Ekranı kapla tuşlşarını pasifize etmek için hangi macroyu kullanmamız lazım

Bu kodları bir forma yerleştiriniz
'ARAÇ ÇUBUKLARININ TAMAMINI GİZLE
Private Sub CommandButton1_Click()
Application.ScreenUpdating = False
Application.CommandBars(i).Enabled = False
Next i
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
'ARAÇ ÇUBUKLARININ TAMAMINI GÖSTER
Private Sub CommandButton2_Click()
Application.CommandBars(i).Enabled = True
Next i
End Sub

Bu kodu visuabasic duzenleyicisine nereye yazicaz.Macrolar hakkinda bilgim az oldugundan anlayamadim.
Forms-Modules-ThisWorkbook hangisine yapmam gerekiyor.

araçlar- seçenekler -görünüm sekmesinden gizlenebilir

Yardimin icin tesekkurler fakat yapmak istedigim arac cubugunu tamamen kitlemek,dosyayi macrolari etkinlestirmeden actiginda sayfa sekmelerini alt kisimda gormediginden hicbir islem yapamamasi amaclanmaktadir.
Bunun icin araclar-secenekler-gorunum mensunun hicbir sekilde kullanilmamasini saglamak istemekteyim.

Yada arac sekmelerinde gizlenmesini istedigim sayfalari gizleyebilmem mumkunmu.Sayfa 1-Sayfa 2-Sayfa 3 seklindeki gorunumden Sayfa 2 nin gorunmesini gizleyebilirmiyim.Simdi aklima geldi bu sekilde bir gizlenme yapilabilir mi?

Aşağıdaki kod ile sayfayı gizlerseniz, biçim-sayfa-göster listesinde görünmez, tekrar görünmesi için "xlveryhidden" yazan yere "true" yazın.

Kod:
sub gizle()
sheets("sayfa2").visible=xlveryhidden
end sub

Not: Aynı işlemi sayfanın properties penceresinden manuel olarakta yapabilirsiniz.

Yardimindan dolayi tesekkur, fakat gizledigim sayfada gecisi saglayan macrolar bulunuyor.Sayfa gizlendiginde bu gizlenen sayfaya gecisi saglayan macrolarin calismasi bozuldu.Sanirim bu yol cozum olmuyacak.
Tek cozum Araclar-Secenekler-Gorunum deki Sayfa Sekmeleri butonunun calismasini engellemek gerekecek.Yada Tum arac cubuguna ulasimi engellemek gerekecek.

Menü Çubuğunu Gizlemek ve Göstermek

Sayfa açılırken en üstte bulunan yazılı (Dosya, Düzen,..) Menü Çubuğunu gizler, Dosya kapatılırken de tekrar gösterir.

'ThisWorkbook modülüne kopyala
Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
Application.CommandBars("Worksheet Menu Bar").Enabled = True
End Sub

Private Sub Workbook_Open()
Application.CommandBars("Worksheet Menu Bar").Enabled = False
End Sub

'Standard modüle kopyala
Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
Application.CommandBars("Worksheet Menu Bar").Enabled = True
End Sub

Private Sub Workbook_Open()
Application.CommandBars("Worksheet Menu Bar").Enabled = False
End Sub

istedigim sekilde dosyamdaki menu cubugunun gorumunu engellemis oldum.Yararlanmak isteyenler olmasi dusuncesiyle sizlerle paylasmak istedim,yardimlarinizdan dolayi tesekkurler.

Programımıza özel menü çubuğu yapılabilirmi?

Bu konu başlığı sayesinde, excelde yapmış olduğum programlarımı tam ekran olarak başlatmayı öğrenmiş oldum. Emeği geçen herkese teşekkürler.
Ben ayrıca sayfa sekmelerini de gizledim ve aynen web sayfalarında olduğu gibi excel sayfalarıma ulaşmak içinde butonlara köprü ekledim.
Tam bu sırada aklıma bir soru takıldı. Acaba sayfalarım arasında butonlarla dolaşmak yerine programımıza aynen excelin menü çubuğunda olduğu gibi, kendi programımıza özel alt menüleri olan bir menü çubuğu ekleyebilir miyiz? Bu alt menülerle sayfalarımız arasında dolaşabilirsek programımızı tam ekran başlatıp, sadece kendi menü çubuğumuzu görünür yapar ve çok sayıdaki sayfalarımız arasında daha rahat dolşabiliriz.
Bu düşünce gerçekleştirilebilir mi?

Excel 2007'de ise Auto_open kısmına yazılacak

Application.ExecuteExcel4Macro "SHOW.TOOLBAR(""Ribbon"",False)" (Çubukları ve menüyü kaldırır)

Application.ExecuteExcel4Macro "SHOW.TOOLBAR(""Ribbon"",True)" (Çubukları ve menüyü geri getirir)

Geri