• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde Anket için istatistik hesaplama..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dominic
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 türkçe
Merhabalar..
Araştırma ödevim var ve 15soruluk bir anket hazırladım bu anket 2şıktan oluşuyor (a ve b)..
A şıkkına 40kişiden şu kadarı Bşıkkına şu kadar insan cevap vermiş ve bunun yüzdelik dilimi şuna karşılık gelmektedir şeklinde bir tablo hazırlamam gerekiyor.İstatistiksel olarak sonuçlarıda yüzde şeklinde grafik halinde nasıl gösterebilirim ve bu hesaplamaları nasıl yapabilirim ..
İkinci vize notum olacak bu çalışma lütfen yardımcı olun..
Şimdiden teşekkürler..

Merhaba,

Küçük bir örnek dosya eklermisiniz..

buyrun burda bi tablo var basit bir örnek olsun diye basit bir şekilde yazdım..
Şimdiden teşekkürler..

Ekli dosyalar

Kesinlikle bu çok teşekkür ederim . Ama bunu nasıl yaptığını anlatabilirmisin çünkü bir sürü deney sonuçları için yapıcam da..
çok teşekkür ederim..

Önce F2:G6 aralığına formülle yüzde hesaplamaları yapılır. Bu aralığı incelerseniz formülleri görebilirsiniz. Daha sonra Ekle menüsünden Grafiğe giriniz. Açılan grafik sihirbazından en üstte sütun işaretlidir, işaretli değilse işaretleyerek ileri butonuna basınız. Veri aralığına,

=Sayfa1!$F$1:$G$6

Yazdıktan sonra yine aynı ekrandaki sütunlar butonunu işaretleyiniz. Tekrar ileri butonuna basınız Grafik başlığı, x ekseni ve y ekseni başlıklarını yazınız daha sonra aynı menüdeki Veri etiketleri sekmesinden değeri işaretleyerek sona basınız.

Konuyla ilgili detaylı bilgi için linki inceleyiniz..

Excel Dersanesi

.

Çok çok çok çok teşekkür ederim .. bu siteyi fakültedeki arkadaşlarıma da ileteyim bilgilensinler biraz , onlarda benimle aynı durumda çünkü.. çok sağolun.. iyi ki varsınız artık rahatça uyuyabilirim sabah ilk işim bu grafikleri tamalamak olacak ..
çok teşekür ederim tekrar..
Iyi sabahlar..

Sayın dominiz,

Öncelikle desteğiniz için teşekkür ederim. Hep beraber elimizden geldiğince bildiklerimizi paylaşıyoruz. Sizlere yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize.

İyi sabahlar..

.

ben de işim gereği istatistikle yoğun olarak ilgileniyorum. analizleriniz için spss programını kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:
Tez araştırmam için tablo yapmam istenildi. Spss programını kullanamadım Excell programında ekte koydugunuz gibi bir anket hazırlayıp yüzde olarak bunu cıkarmam gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim. hangi formüller kullanılacak bir bilgim yok.

çokk teşekkürler yaa gerçekten çok önemli bu excellde istatistik almak elinize sağlık

acill yardım !

merhaba arkadaşlar.. örneklem büyüklüğü 500 olan bir anket dönem projem var.
anketi spss programında sonuçlandırmak için spss çalışıyordum ancak bir arkadaşım excel ile daha kolay sonuç alabileceğimi söyledi.. excel ile detaylı anket istatistiği almak mümkün mü ? (46 soruluk bir anket ve her sorunun ortalama 5 şıkkı var ) yardımcı olursanız çok sevinirim

spssde yapılan çoğu şeyi exceldede yapmak mümkün örnek dosya göndedrirseniz arkaadaşların fikir vermeleri açısından faydalı olur.

merhaba arkadaşlar.. örneklem büyüklüğü 500 olan bir anket dönem projem var.
anketi spss programında sonuçlandırmak için spss çalışıyordum ancak bir arkadaşım excel ile daha kolay sonuç alabileceğimi söyledi.. excel ile detaylı anket istatistiği almak mümkün mü ? (46 soruluk bir anket ve her sorunun ortalama 5 şıkkı var ) yardımcı olursanız çok sevinirim

Merhaba,

Bu gibi durumlarda soru, bir örnek dosya ile desteklenir, siz eklememişsiniz, ancak tahmin üzerine bir örnek gönderiyorum,

A2:A64 aralığına sorularınızı,
B1:J1 aralığına cevap şıklarınızı,
B2:J64 aralığına alınan cevaplara göre X, yazınız.

M10'dan seçim yaparak grafiği oluşturun,

Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Anket sonuçlarını yüzdesel hesaplama

Merhaba bitirme projem için 45kişilik bir anket çalışması yaptım.Exceldeki bu verileri yüzdesel olarak hesaplayıp grafik ve tablo yapmam gerekiyor ama nasıl yapılacağı hakkında en ufak fikrim yok,yardımcı olabilir misiniz?Anketimi ekledim.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Yukarıdaki dosyalardan bahsediyorsanız altın üye olmanız gerekiyor çünkü site dahilinde saklanmakta.

Geri