DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Sub kod()
s = Cells(Rows.Count, "B").End(3).Row
For Each hcr In Range("B2:B" & s).SpecialCells(xlCellTypeComments)
hcr.Offset(0, 1).Value = CDate(Split(hcr.Comment.Text, vbLf)(1))
Next
End Sub
Merhaba,
Bütün açıklamalar bu şekilde mi? İçinde tarih olmayan başka açıklamalar da var mı?
Eğer hepsi bu şekildeyse aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.
Kod:Sub kod() s = Cells(Rows.Count, "B").End(3).Row For Each hcr In Range("B2:B" & s).SpecialCells(xlCellTypeComments) hcr.Offset(0, 1).Value = CDate(Split(hcr.Comment.Text, vbLf)(1)) Next End Sub
Sevgili Orion yardımınız için teşekkür ederim, ben örneklendirmeyi eksik yaptım o yüzden de sanırım sıkıntı yaşıyorum. Gönderdiğiniz ekte uygulayınca çalışıyor fakat ana tabloda problem yaşıyorum. Daha kapsamlı eki gönderiyorum.Dosya ektedir.
Ömer bey teşekkür ediyorum uğraştırıyorum sizleri ,yüklemiş olduğum ekte sıkıntı yok çalışıyor fakat ana tablomda çalışmadı.Kodu denediniz mi?
Eğer hata verdiyse örnek dosyanızı farklı açıklamaları da içerecek şekilde günceller misiniz?
Sub kod()
s = Cells(Rows.Count, "B").End(3).Row
For Each hcr In Range("B2:B" & s).SpecialCells(xlCellTypeComments)
hcr.Offset(0, 1).Value = Ayikla(hcr.Comment.Text)
Next
End Sub
Private Function Ayikla(met)
Dim re, deg
Set re = CreateObject("vbscript.regexp")
re.Pattern = "[\d]+[/.][\d]+[/.][\d]+"
re.Global = True
For Each deg In re.Execute(met)
If IsDate(deg.Value) Then
Ayikla = CDate(deg.Value)
Exit For
End If
Next
Set re = Nothing
End Function
Sevgili orion oldu, teşekkür ederim yardımınız ve zaman ayırdığınız için.Benim yazdığım fonksiyonu dosyanızda vbe de standart bir modüle yazarsanız,çalışacaktır.
Ömer Bey yardımınız için çok teşekkür ederim, tam istediğim gibi vermiş olduğunuz kod işime yaradı. Zaman ayırdığınız için teşekkürler.Aşağıdaki kodu deneyiniz...
Kod:Sub kod() s = Cells(Rows.Count, "B").End(3).Row For Each hcr In Range("B2:B" & s).SpecialCells(xlCellTypeComments) hcr.Offset(0, 1).Value = Ayikla(hcr.Comment.Text) Next End Sub Private Function Ayikla(met) Dim re, deg Set re = CreateObject("vbscript.regexp") re.Pattern = "[\d]+[/.][\d]+[/.][\d]+" re.Global = True For Each deg In re.Execute(met) If IsDate(deg.Value) Then Ayikla = CDate(deg.Value) Exit For End If Next Set re = Nothing End Function