• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excel veri tablosu / açılır liste

Excel Vers. ve Dili
.
Elimde bir liste var , her satırda bir ürün var ve tümü için farklı formül ve hesaplama var. Toplam 22 adet ürün var. Ben önce satırın boş olup, aşağı açılır listeden ürünü seçip elimdeki sipariş listesini tek tek aşağıya doğru seçip seçip oluşturmak istiyorum. Zaten satır bazında hepsinin kg değeri var, adetle çarpınca otomatik çıkacak sonuçlar..Yani tek tek önce ürünü seçmek, sonra alt satırda diğer ürünü seçerek ilerlemek. Tümünü açılan satırlar haline getirmek istiyorum, ben seçmeden önce liste bomboş olsun yani. (Otomatik filtre uygular gibi) , nasıl yapsam bunu sağlarım ? umarım iyi anlatabilmişimdir; ekte listeyi sunuyorum tşk

Ekli dosyalar

çok teşekkürler , istediğim de buydu, nasıl yapıldığını öğrenebilir miyim ?

ayrıca formül bazı yerlerde hata veriyor örneğin alt satırlarda m2 satırı seçince hesap yapmıyor ayrıca ürünlerin tümü 18 mm çıkıyor, 8 mm olanlar gelmiyor niyeyse
tşk

Son düzenleme:
bunu nedeni isimlerin aynı olması
ikitane "YL m2" var. bu ürün isimlerinin benzersiz olması gerekir.
yoksa formul yukardan duseyarayarak ilk eşleşeni yazıyor.

şu an isimlerini de değiştirdim fakat listeden seçerken alt satırlarda m2 olanları da hesaplamıyor niyeyse, bazen yukarılarda da hatalar veriyor. bazısı çalışırken bazısı çaılşmıyor nedendir anlayamadım listeyi düzenlenmiş olarak tekrar ek' e koydum, uğraştırdım da , teşekkürler yardımlar için

Ekli dosyalar

formüllerdeki A1:D22 kısımların yerıne $A$1:$D$65000 bunu yaz.

acele ile sınırlama yapmamışım.sonucda aşağıdakı gibi olacak

c2 de =EĞER(B2="";"";DÜŞEYARA(B2;LISTE!$A$1:$D$65000;2;0))
d2 de =EĞER(B2="";"";DÜŞEYARA(B2;LISTE!$A$1:$D$65000;3;0))
e2 de =EĞER(B2="";"";DÜŞEYARA(B2;LISTE!$A$1:$D$65000;4;0))

listedeki formülleri dediğiniz gibi değiştirdim , şu an alt satırlarda da m2 hesabı olanlar çalışıyor ancak sanırım tümü m2 hesabı gibi oldu yani " ağırlık x adet " formülüyle çalışanlar çalışmıyor

ayrıca ek olarak bir sorum daha var mümkünse; mesela m2 hesabı yapınca adeti zaten kendi hesaplıyor fakat değiştirip farklı bir m2 yazınca hesaplamıyor, yani sanırım o sırada değer yerine formül de silinmiş oluyor. tüm listeyi korumalı yapmak mümkün müdür, program gibi yalnızca değer girilecek şekilde ?

(listeyi düzeltilmiş olarak attım tekrardan)

Teşekkürler

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
teşekkürler, bitti gibi :) adet de girebilsem gerisi tamam :D metrekare dışındakiler adet üzerinden hesaplanacak çünkü, çok teşekkürler çok uğraştırdım

f2 ye bu formulu yaz

=EĞER(A2="";"";EĞERHATA((EĞER(BUL("m2";B2;1)>0;A2;A2/6,69666666666666));A2/6,69666666666666))

teşekkürler ama çalışmıyor onu yapınca. m2 dışındakilerde "adet x ağırlık" hesabı yapmıyor yani , formülün yanlarına toplam ağırlıklarını çarpıp vermesi gerekecek

Geri