• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excel veri çekme

Excel Vers. ve Dili
office 2016
herkese selamlar
öncelikle sitede ne kadar araştırma yaptıysam da bu işi beceremedim.
örnek dosya atıyorum. orda da açıkladım. kısaca 3 şarta bağlı başka bir tablodan veri çekmek istiyorum. yardım ederseniz çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Dosyaya bakınca, C3 hücresine =C23 yazınca istediğiniz oluyor. Daha başka ne olmasını istiyorsunuz?

OCAK, MDF ve REEL kelimelerine göre aşağıdaki tabloda aratılıp üçünün kesiştiği veri bulunmaya çalışılıyor dosyada. Yani C3=C23 yapılırsa tek hücre için olur ama devamında çözüm olmayacaktır.

OCAK, MDF ve REEL kelimelerine göre aşağıdaki tabloda aratılıp üçünün kesiştiği veri bulunmaya çalışılıyor dosyada. Yani C3=C23 yapılırsa tek hücre için olur ama devamında çözüm olmayacaktır.

aynen usta tabloyu daha büyük düşünün ve çok ürün olduğunu düşünün.
yani formülasyonda çok iyi değilim manuel yapması da çok zaman alıyor ve bi revizyonda herşey sil baştan olmasın diye uğraşıyorum.

ustalar bir el atsa bu işe

eğer tabloyu benim değiştirdiğim gibi kullanırım derseniz çoketopla ile olabilir.

Kolay gelsin

Ekli dosyalar

Erkan Bey tşk ler
evet dediğiniz gibi yapabilirim asıl tabloda bir deneyeyim. ilginiz için çok teşekkürler.

Beyler tabloda şöyle bir formül yazdım ama değer bulamadı galiba bu şekilde bir çözümü var mıdır.
=İNDİS(C22:N32;KAÇINCI(1;(C2=A22:A32)*(A3=B22:B32)*(B3=C21:N21);0))

dizi formülü,

bir yerlerde kesin hata var. anlamıyorum fazla.
İ.SERDAR beyin çalışmasından buldum buraya uyarlamaya çalıştım.

Ekli dosyalar

Dizi formülü;Dizi formüllerinin uygulaması
Formülü yazdıktan sonra Ctrl+Shift(Ctrl ve Shift) tuşuna basılı iken enter tuşuna basılır.
veya kopya yaptıysanız.formül cubuğuna tıklayın Ctrl+Shift(Ctrl ve Shift) tuşuna basılı iken enter tuşuna basınız.Formülün başında { sonunda } işareti oluşmalı .Oluştu ise doğru uyguladınız.Kolay gelsin

Son düzenleme:
Geri