• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel ve Resimler hakkında. Bilmediklerim.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Merhaba arkadşalar.

Excel dosyasında Png JPEG tiff vb resimleri az yer kaplasın diye köşesinden tutup
küçültmüştüm. örneğin 100x40 olan bir resmi 10x4 yapmıştım.
Şimdi görüyorum ki ben sadece görüntü olarak küçültmüşüm.

Resimlerin orjinal hali küçülttüğüm hali olsun istiyorum. Resimlere kırp uyguluyorum.
Resmin boyutlarında yine ilk halleri yani 100x40 gözüküyor. Oysa orjinal halini 10x4 olsun istiyorum.

İkinci sorum ise farklı sayfalardaki resimleri aynı anda seçme imkanım varmı bunu
öğrenmek istiyorum. Teşekkür ederim.

Merhaba,

Resimlerin boyutlarını değiştirip dosyanızı kayıt ederseniz. Tekrar boyutları eski haline gelmez. Eğer geliyorsa buna sebep olan bir makro olabilir. Bunu kontrol etmenizde fayda var.

Tüm sayfalardaki resimlerin tamamını aynı anda seçemezsiniz. Her sayfadaki resimlerin tümünü seçme şansınız var.

F5-ÖZEL-NESNELER menüsünü kullanarak işlem yapabilirsiniz.

Merhaba Korhan Hocam.
Bahsettiğim resimler zaten çok önceki resimler dolayısı ile sayfa defalarca kayıt gördü.
Makroların sebep olacağına ihtimal vermiyorum. Çünkü çoğu sayfada hiç makro yok. Olanlarda ise
resimle alakalı değil. 2 gündür office resmi sayfasını okuyorum. Orada da aynen sizin dediğiniz gibi kayıt
sonrası dönüş olmaz yazıyor kırpılan resimlerde. Sanırım bana özel bir durum. Gerekirse programı uninstal edip
tekrardan yükleyeceğim.

AYrıca bilgi için teşekkür ederim. Saygılarımla.

Geri